Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Πανδαιμόνιο και στην Τουρκία λόγω κακοκαιρίας


Κύμα ψύχους παρέλυσε την χώρα, ενώ η μετεωρολογική υπηρεσία ανακοίνωσε πως οι χιονοπτώσεις στην Αγκυρα και την Κωνσταντινούπολη θα σταματήσουν την Παρασκευή

ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Πανδαιμόνιο επικράτησε στις οδικές αρτηρίες και τις αεροπορικές μεταφορές στην Τουρκία, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα, με έντονες χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες.

Το χιόνι συνέχισε να πέφτει για δεύτερη διαδοχική ημέρα στην πρωτεύουσα Άγκυρα, όπου η κυκλοφορία στους δρόμους έχει παραλύσει παρά τις προσπάθειες της δημαρχίας. Τα σχολεία έκλεισαν εξαιτίας του χιονιού, που στο κέντρο της πόλης ξεπέρασε τα 50 εκατοστά.

Οι οδικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις της Άγκυρας με άλλες πόλεις έχουν διακοπεί.

Πολλές πτήσεις που επρόκειτο να αναχωρήσουν από την πρωτεύουσα ματαιώθηκαν, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα.

Στην Κωνσταντινούπολη, οι χιονοπτώσεις προκάλεσαν αναστάτωση στην κυκλοφορία σε ορισμένες αρτηρίες των προαστίων στην ασιατική πλευρά της πόλης, όμως οι κύριες οδοί παραμένουν ανοικτές.

Περίπου 3.000 δημοτικοί υπάλληλοι εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο για τον εκχιονισμό των δρόμων, διευκρίνισε δημοτική πηγή.

Οι αεροπορικές Αρχές καταβάλλουν προσπάθειες για να εμποδίσουν την διακοπή των αεροπορικών πτήσεων προς και από την Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία οι χιονοπτώσεις στην Αγκυρα και την Κωνσταντινούπολη αναμένεται να σταματήσουν την Παρασκευή.

Εκατοντάδες χωριά έχουν αποκλειστεί εξαιτίας του χιονιού στην κεντρική και στη βόρεια Τουρκία.

.