Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Παρατείνεται η αποστολή των συνοριοφυλάκων του Frontex στον Εβρο

Δημόσιες ευχαριστίες
εξέφρασε ο αρμόδιος
υπουργός Προστασίας
του Πολίτη Χρ. Παπουτσής

ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ;


Την ικανοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, για την ανακοίνωση της αρμόδιας για τα θέματα μετανάστευσης, Επιτρόπου της Ε.Ε. Σεσίλια Μάλμστρομ, σχετικά με την παράταση της αποστολής των συνοριοφυλάκων του Frontex στα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα, μέσω της επιχείρησης «Ποσειδών».

Σημειώνεται ότι ο κ. Παπουτσής, με παρέμβασή του στο πρόσφατο Συμβούλιο υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες (24.2.2011), είχε επισημάνει την ανάγκη επιχειρησιακού ανασχεδιασμού του Frontex, ενώ, προηγουμένως, με επιστολή του (7.2.2011) προς την κ. Μάλμστρομ αλλά και τον εκτελεστικό διευθυντή του Frontex κ. Ίλκα Λαϊτίνεν, είχε ζητήσει την ενίσχυση υπό τον Frontex επιχειρήσεων στα εξωτερικά σύνορα της χώρας μας λόγω και των εξελίξεων στη Βόρεια Αφρική.

«Για μια ακόμη φορά αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω δημοσίως τις ευχαριστίες μου για το αμείωτο ενδιαφέρον της αρμόδιας επιτρόπου για θέματα μετανάστευσης κ. Σεσίλια Μάλμστρομ, και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και όλων των κρατών μελών, που συνεχίζουν να δείχνουν την αλληλεγγύη τους σε ένα ζήτημα που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά και όλη την Ευρώπη», δήλωσε ο υπουργός για να τονίσει στη συνέχεια:

«Στις 8 Δεκεμβρίου του 2010 με την ανάπτυξη των Δυνάμεων Ταχείας Επέμβασης (Rabit) του Frontex και στα χερσαία σύνορά μας, η Ευρώπη απέδειξε εμπράκτως ότι είναι παρούσα για να συνδράμει τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στη φύλαξη των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων της χώρας μας».


Πηγή:  http://www.naftemporiki.gr/