Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Τι συνδέει την δολοφονική επίθεση στους αστυνομικούς με την Θράκη;

Γιατί στράφηκαν και στην περιοχή μας οι έρευνες των αρχών για την αναζήτηση των δραστών;
Ποιο σημαντικό ραντεβού του Παπουτσή για την περιοχή μας διέκοψε η δολοφονική επίθεση;

ΜΑΘΕΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ


Εσπευσμένη ήταν η επιστροφή από την Άγκυρα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό της δολοφονίας των δύο νεαρών αστυνομικών μετά από συμπλοκή στου Ρέντη.

Ο υπουργός βρίσκονταν στην Άγκυρα για συνομιλίες με τον Τούρκο ομόλογό του Μπεσίρ Αταλάι αναφορικά με την κοινή αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος της λαθρομετανάστευσης, που έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις στα χερσαία σύνορα στην Θράκη. Ωστόσο, μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό, διέκοψε το προγραμματισμένο δείπνο που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του και εκτιμώντας την κατάσταση, αργά το βράδυ αναχώρησε από την Άγκυρα με αεροσκάφος που του παραχώρησε η τουρκική κυβέρνηση, προκειμένου να επιστρέψει στην Αθήνα, ακυρώνοντας έτσι την προγραμματισμένη για χθες επίσημη συνάντησή του με τον Αταλάι.

Βέβαια, δεν είναι και τόσο σίγουρο ότι αυτές οι συναντήσεις θα οδηγούσαν κάπου, καθώς μπορεί η πλευρά Παπουτσή να αισιοδοξούσε μετά την υπογραφή την περασμένη εβδομάδα πρωτοκόλλου της Τουρκίας με την ΕΕ για την επανεισδοχή των λαθρομεταναστών, ωστόσο στο μεταξύ είχε βγει και ο τούρκος υπεξ Αχμέτ Νταβούτογλου για να επισημάνει ότι η Τουρκία δεν θα εφαρμόσει όσα υπέγραψε εάν πρώτα η ΕΕ δεν προχωρήσει στην άρση των περιορισμών στην χορήγηση βίζας σε Τούρκους υπηκόους.

Πάντως και που ήρθε ο Παπουτσής, οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. μέχρι την ώρα που έκλεινε ύλη η στήλη, ήταν στο σκοτάδι. Το μόνο ενδιαφέρον καινούριο στοιχείο που είχε προκύψει είναι ότι το αυτοκίνητο των δραστών που γάζωσε τους αστυνομικούς είχε κλαπεί μαζί με άλλα επτά από μάντρα της Νέας Ερυθραίας. Και ένα από αυτά βρέθηκε πριν λίγες μέρες στις Φέρες Έβρου (στις 8 Φλεβάρη), εμπλεκόμενο μάλλον σε υπόθεση κυκλώματος λαθρομεταναστών...


 
Πηγή:  http://www.paratiritis-news.gr/