Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Εκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΑΜ-Θ


ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ;

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ &
ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ;



Με κυρίαρχο θέμα την διαμόρφωση προτάσεων επί του νομοσχεδίου του ΥΠΕΚΑ για την «διατήρηση της βιοποικιλότητας κι άλλες διατάξεις», συνεδρίασε εκτάκτως στην Κομοτηνή την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Τα μέλη του Συμβουλίου συζήτησαν επί των προτάσεων που ετέθησαν από τους εκπροσώπους των θεσμοθετημένων φορέων της πολιτείας, τον Πρόεδρο του Παραρτήματος Θράκης του ΤΕΕ Αργύρη Πλέσσια και τον εκπρόσωπο του ΓΕΩΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας και Πρόεδρο του Εθνικού Πάρκου Νέστου Δρ Μάνο Κουτράκη.

Τα μέλη του Συμβουλίου συμφώνησαν στην δημιουργία επιτροπής, η οποία σε άμεσο χρόνο θα κωδικοποιήσει τις προτάσεις του συμβουλίου και θα τις αποστείλει στο Υπουργείο.

Το Συμβούλιο επίσης ενέκρινε κατά πλειοψηφία το πρόγραμμα προσλήψεων για την κάλυψη άμεσων αναγκών της Περιφέρειας, ενώ συνομολογήθηκε η τεράστια έλλειψη προσωπικού και η υποστελέχωση πολλών νευραλγικών υπηρεσιών της .

Τέλος, τα μέλη του Συμβουλίου δήλωσαν ομόθυμα τον αποτροπιασμό και την οδύνη τους για την δολοφονία των δύο αστυνομικών υπαλλήλων εκφράζοντας ταυτόχρονα τα συλλυπητήρια τους στις οικογένειες τους.

.