Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Η έναρξη των εκδηλώσεων για τα Ελευθέρια Αλεξανδρούπολης 2011

Πραγματοποιήθηκε το πρωί  Ανοικτή Συζήτηση για τους Νέους της πόλης με Αντιπεριφερειάρχη, Δήμαρχο, πρύτανη και λοιπές αρχές

ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ;


Με την Ανοικτή Συζήτηση των μαθητών των γυμνασίων και λυκείων της πόλης με θέμα «Ο ρόλος και η σημασία της ελευθερίας και της δημοκρατίας για τους νέους σήμερα», η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Μαΐου και ώρα 11:00 στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης, σηματοδοτείται η έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων για τα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2011.

Συνομιλητές στη συζήτηση ήταν ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Περιφέρειας και Ενότητας Έβρου, κ. Γεωργία Νικολάου και ο Πρύτανης Δ.Π.Θ., κ. Κωνσταντίνος Ρέμελης.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, καθώς η έναρξη των εκδηλώσεων πραγματοποιείται με τη συμμετοχής της «ραχοκοκαλιάς», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, της κοινωνίας, την οποία αποτελούν οι νέοι. Παράλληλα, ο κ. Λαμπάκης κάλεσε τους μαθητές να εκλάβουν την συζήτηση αυτή ως εφόδιο για την μετέπειτα ζωή τους.

«Είναι σημαντικό να ακούσουμε τις απόψεις των νέων», επεσήμανε από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης, κ. Νικολάου, η οποία εξέφρασε, παράλληλα, την συγκίνησή της για το ότι ξαναβρέθηκε μαζί με τους μαθητές.

Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του Πρύτανη του Δ.Π.Θ, κ . Ρέμελη, ο οποίος ανέπτυξε στην ομιλία του την διαχρονική σχέση ελευθερίας –δημοκρατίας.

Στη συζήτηση που ακολούθησε τονίστηκε η σημασία της αυτονομίας και της αυτοδιοίκησης στην παιδεία. Ιδιαίτερα ενεργή ήταν η συμμετοχή των μαθητών μέσω καίριων ερωτήσεων και ολοκληρωμένων θέσεων για τα ζητήματα που εισήγαγαν οι συνομιλητές.
 
 
Πηγή:  http://thrakinea.blogspot.com/