Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Τον πέρασαν για άλλον και τον …έσπασαν στο ξύλο

Απίστευτες σκηνές σε καφέ της πλατείας Κομοτηνής, όταν τέσσερις ομογενείς, αφού κατανάλωσαν αλκοόλ, επιτέθηκαν σε συνοριοφύλακα και τον έστειλαν στο νοσοκομείο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Σκηνές απίστευτης βίας εκτυλίχτηκαν το βράδυ της Δευτέρας σε γνωστή καφετέρια της κεντρικής πλατείας Κομοτηνής, όταν ένας συνοριοφύλακας, που βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας και ως απλός θαμώνας στο κατάστημα, δέχτηκε επίθεση από τέσσερις ομογενείς, οι οποίοι είχαν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Η βραδιά στο κατάστημα δεν προμήνυε με τίποτα όσα θα συνέβαιναν στη συνέχεια. Οι τέσσερις άνδρες όπως είπαν στο «Χρόνο» αυτόπτες μάρτυρες, εισήλθαν όλοι μαζί στην καφετέρια, όπου απολάμβανε τον καφέ του αμέριμνος ο νεαρός συνοριοφύλακας. Η παρέα των τεσσάρων ομογενών κάθισαν σε ένα τραπέζι κοντά στο συνοριοφύλακα, χωρίς αρχικά να τον ενοχλήσουν. Όσο όμως η ώρα περνούσε και το αλκοόλ έρευσε άφθονο άναψαν τα αίματα.

Οι άνδρες άρχισαν να μιλούν μεταξύ τους και να υποδεικνύουν ο ένας στον άλλον τον συνοριοφύλακα, ο οποίος τους κοιτούσε απορημένος μη μπορώντας να καταλάβει γιατί αποτελεί το επίκεντρο της συζήτησης. Γρήγορα η κουβέντα εξελίχθηκε σε χειροδικίες, αφού οι άνδρες πλησίασαν τον συνοριοφύλακα και άρχισαν να τον ενοχλούν. Ο συνοριοφύλακας βρέθηκε αντιμέτωπος με τέσσερα άτομα, τα οποία είχαν καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ και δεν έπαιρναν από λόγια. Τα χτυπήματα που δέχτηκε στο πρόσωπο αλλά και σε όλο του το σώμα είχαν σαν αποτέλεσμα ο άτυχος άνδρας να καταλήξει στο νοσοκομείο.

Πολλά άτομα, είτε θαμώνες είτε προσωπικό έγιναν αυτόπτες μάρτυρες του ξυλοδαρμού του από τα τέσσερα άτομα, αλλά κανένας δεν έσπευσε σε βοήθεια φοβούμενος για τη δική του σωματική ακεραιότητα αφού δεν θα μπορούσε να τα βάλει με τους φουσκωτούς που ήξεραν από …ξύλο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τέσσερις άνδρες μπέρδεψαν τον συνοριοφύλακα με κάποιον άλλον με τον οποίον είχαν προσωπικές διαφορές. Αποτέλεσμα αυτής της παρεξήγησης είναι ο άνδρας να νοσηλεύεται με τραύματα στο Σισμανόγλειο, ενώ όπως λέγεται από το περιβάλλον του θα απαντήσει με μηνύσεις.


ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ;

Το περιστατικό δεν θα πρέπει να περάσει στα απαρατήρητα κυρίως γιατί έγινε παρουσία πολλών θαμώνων του γνωστού μπαρ καφέ και θα πρέπει να πάρει θέση τόσο ο αστυνομικός διευθυντής Ροδόπης, Γιώργος Πολυζωΐδης, όσο και το συνδικαλιστικό όργανο της αστυνομίας. Όταν δέρνονται πολίτες σε δημόσιους χώρους και μάλιστα αστυνομικοί, όταν καίγονται αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες για εκφοβισμό, όταν οι μαγαζάτορες φοβούνται να μιλήσουν, όταν κάποιοι αναγκάζονται να πληρώνουν σεβαστά ποσά μηνιαίως για την προστασία τους, θα πρέπει να ανησυχήσουμε σοβαρά.

Εμείς τα ακούμε όλα αυτά και προβληματιζόμαστε ότι μπορεί να συμβαίνουν στην μικρή Κομοτηνή. Παρόμοιο περιστατικό έγινε και σε εξωτερικό χώρο καφέ πίσω από την πλατεία όπου πάλι μια παρέα ομογενών Ποντίων χτύπησε 17χρονο και το έστειλε στο νοσοκομείο με ράμματα στο μάτι και τα χείλη. Εκεί για ευνόητος λόγους επειδή ο έφηβος φοβήθηκε δεν υποβλήθηκαν μηνύσεις. Ο αστυνομικός όμως θα το καταπιεί;


Πηγή:  http://www.xronos.gr/