Τετάρτη, 4 Μαΐου 2011

Kαθυστέρηση της καταβολής της επιδότησης κατά 12% του κόστους εργασίας καταγγέλουν οι βιομήχανοι της Θράκης

Εστειλαν διάβημα πρς τον πρωθυπουργό, τους αρμόδιους υπουργούς και τους τοπικούς βουλευτές

ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ;Νέα επιστολή – διάβημα προς τους αρμόδιους Υπουργούς, τον Πρωθυπουργό και τους τοπικούς βουλευτές, έστειλαν οι τρεις Σύνδεσμοι Βιοτεχνών – Βιομηχάνων της ΘΡΑΚΗΣ, για το σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σχετικά με την συνεχιζόμενη υπερβολική καθυστέρηση της καταβολής, στις μεταποιητικές επιχειρήσεις - δικαιούχους της επιδότησης κατά 12% του κόστους εργασίας τους.

Στο διάβημά τους οι τρείς σύνδεσμοι αναφέρουν τα παρακάτω:

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΒΙΟΤΕΧΝΙΩΝ& ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΘΡΑΚΗΣ

Ξάνθη, 18-04-2011

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ

1. Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Κο Γιώργο Παπακωνσταντίνου

Fax: 210-3603558

2. Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης

Κα Λούκα Κατσέλη

Fax: 210-3314541

3. Υφυπουργό Οικονομίας, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

Κο Παναγιώτη Ρήγα

Fax: 210-3706025

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Γραφείο Πρωθυπουργού

Fax: 210-8826166

2. Υπουργοί και Βουλευτές Θράκης


ΘΕΜΑ: Επιδότηση του κόστους εργασίας των Βιομηχανικών και Βιοτεχνικών Επιχειρήσεων των Παραμεθόριων Περιοχών.


Κύριοι Υπουργοί,

Με το υπόμνημα μας αυτό, θα θέλαμε για άλλη μια φορά να σας υπενθυμίσουμε το σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως Βιομηχανία και Βιοτεχνία της περιοχής μας, σχετικά με την συνεχιζόμενη υπερβολική καθυστέρηση της καταβολής, στις μεταποιητικές επιχειρήσεις- δικαιούχους της επιδότησης κατά 12% του κόστους εργασίας τους.

Το μέτρο που θεσπίστηκε με τον Νόμο 1767/88 (ΦΕΚ Α63 Άρθρο 21) και όπως τροποποιήθηκε με τον 1836/89 (Άρθρο 32), αποτελεί το ΜΟΝΑΔΙΚΟ λειτουργικό κίνητρο για την ενίσχυση της παραγωγικής επιχειρηματικής παρουσίας στην περιοχή μας.

Σας επισημαίνουμε πως η περιφέρεια μας εξακολουθεί (με βάση το ΑΕΠ της), να παραμένει δυστυχώς στην τελευταία θέση μεταξύ των Ελληνικών, ο δε Μεταποιητικός Παραγωγικός της Ιστός βαίνει επικίνδυνα μειωμένος.

Ως εκ τούτου θεσπισμένα από την Πολιτεία Μέτρα, που συμβάλλουν στην βιωσιμότητα των παραγωγικών επιχειρήσεων της περιοχής είναι άκρως απαραίτητο να εφαρμόζονται. Ιδιαίτερα δε όταν άλλα κίνητρα που εφαρμόζονται στο σύνολο της Ελληνικής Επικράτειας είναι άμεσα αποδοτέα δημιουργώντας έτσι περαιτέρω συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Υπάρχουν υπόλοιπα που καθυστερούν να καταβληθούν στους δικαιούχους από το 2ο εξάμηνο του 2008(!!!).

Παλαιότερα η αποπληρωμή αυτών των ποσών γινόταν το Αμέσως επόμενο τρίμηνο, απ’ αυτό που δαπάνησαν οι Μεταποιητικές επιχειρήσεις για την κάλυψη της εργατικής δαπάνης της παραγωγής τους.

Στη δεδομένη συγκυρία, η ένταξη αυτής της ενίσχυσης έγκαιρα στην ρευστότητα των επιχειρήσεων, αποτελεί αυτή τη στιγμή ίσως για πολλές απ’ αυτές, προϋπόθεση επιβίωσης των.

Αν όντως συνειδητά εννοούμε την βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας μας και της περιοχής μας Κυρίως και μέσα από την ενίσχυση της παραγωγικής της βάσης τότε στην περίπτωση αυτή τεστάρεται η συνέπεια της πολιτικής βούλησης και της εφαρμοζόμενης πολιτικής.

Είναι πολύ νωπές οι Δημόσιες Διαβουλεύσεις, οι σχετικές με το Θέμα και ενώπιον του Πρωθυπουργού, κατά τις πρόσφατες επισκέψεις του στην περιοχή μας.

Ευελπιστούμε πως κατανοείτε την σοβαρότητα του προβλήματος και τις συνέπειες του και πως άμεσα θα φροντίσετε για την άμεση επίλυση του, για αποπληρωμή των οφειλομένων από την Πολιτεία προς τις Δικαιούχες παραγωγικές επιχειρήσεις της περιοχής μας.


Με τιμή

Για τους Συνδέσμους Βιοτεχνών και Βιομηχάνων

Χρήστος Γιορδαμλής

.