Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Πωλούνται παραλιακά ακίνητα της Θράκης σε... Βούλγαρους

Ενώ φυσικά το Θρακικό Πέλαγος δεν συγκρίνεται σε ομορφιά και καθαριότητα των νερών με την Μαύρη Θάλασσα

ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ;



«Για να δουν τη Μαύρη θάλασσα θέλει να διανύσουν 300 χιλιόμετρα, ενώ από τον Άγιο Κωνσταντίνο Ξάνθης είναι ούτε 90 χιλιόμετρα», λένε οι κάτοικοι που βλέπουν να υπάρχει ενδιαφέρον.

Οι πινακίδες τοποθετήθηκαν σε πολλά παραλιακά οικόπεδα του Μυρωδάτου Ξάνθης που αναζητούν Βούλγαρους αγοραστές και γι’ αυτό είναι δίγλωσσες.

Γενικά στην παραλία αυτή που δεν κινείται φύλλο, οι κάτοικοι νοιώθουν ότι οι εκτάσεις που κατέχουν είναι το εμπορικό φιλέτο που μπορεί να μοσχοπουληθεί σε εύπορους γείτονές μας που θα ήθελαν στα 90 χιλιόμετρα από τις πόλεις τους στην νότιο Βουλγαρία, να βρεθούν σε μια ωραία και αμμουδερή παραλία. Τα πωλητήρια είναι πολλά, αφού πλέον η οικονομική κρίση χτυπά την πόρτα μας. Ενδιαφέρον υπάρχει.

Ήδη γίνονται αρκετά διερευνητικά ταξίδια και κατεβαίνουν Βούλγαροι ταξιδιώτες σε πρώτη φάση σε διήμερες εκδρομές αναγνωριστικού χαρακτήρα. Μάλλον θα γίνει το αντίστροφο με αυτό που συμβaαίνει στα χιονοδρομικά κέντρα της γειτονικής χώρας. Όπως επιδίδονται σε αγοραπωλησίες διαμερισμάτων στο Μπάνσκο και αλλού οι Έλληνες και οι Θρακιώτες, έτσι θα δούμε να προτιμούν τις θάλασσες και τα παραλιακά οικόπεδα οι Βούλγαροι γείτονές μας, αφού οι αποστάσεις εκμηδενίζονται.

Αυτό θα συμβεί και με την λειτουργία του κάθετου άξονα Κομοτηνής - Νυμφαίας - Μακάζα που είναι πολύ πιο βελτιωμένων προδιαγραφών από τον κατσικόδρομο της Ξάνθης.


Πηγή:  http://www.xronos.gr/