Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Νέα ολομέτωπη επίθεση Κοντού στον Ξυνίδη

"Αφού τουλάχιστον ομολογείς ότι ΔΕΝ μπορείς, είναι καλύτερα να σιωπείς!", του λέει μεταξύ πολλών άλλων

ΤΙ ΑΛΛΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ
ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΤΟ... FACEBOOK; 



Ο βουλευτής Ξάνθης της Νέας Δημοκρατίας και πρ. υπουργός, Αλέξανδρος Κοντός, με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξη του κ. Σωκράτη Ξυνίδη δήλωσε τα εξής:

Ο κύριος Ξυνίδης δυστυχώς για την Ξάνθη και τους Ξανθιώτες, μάλλον εξακολουθεί και ζει σε άλλο τόπο και χρόνο…Δεν βλέπει, δεν ακούει, δεν ενημερώνεται για τα τοπικά δρώμενα… Αυτό όμως δεν αποτελεί άλλοθι στο δεν «μπορώ»….

Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνει πως αντί να δίνει «μάχη» για να στηρίξει τον Τόπο μας αυτή τη δύσκολη περίοδο, αντί να δίνει «μάχη» για να προλάβει δυσμενείς εξελίξεις που κανείς, πλην του ιδίου, δε διαψεύδει μετά βεβαιότητας ότι θα δρομολογηθούν, περιορίζεται στο ρόλο του υποταγμένου υπηρέτη του Μνημονίου και της καταστροφικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση Παπανδρέου, χωρίς να τολμά φυσικά να αντισταθεί σε αποφάσεις που είτε ήδη έχουν ληφθεί, είτε δρομολογούνται σε βάρος της περιοχής μας. Δηλώνει ότι απορεί, γιατί προσπαθώ να προλάβω επερχόμενες δυσμενείς εξελίξεις, γνωρίζοντας ο ίδιος καλά πως σε όσα μέχρι τώρα ανέφερα με τις ερωτήσεις μου, δυστυχώς επιβεβαιώθηκα κι επαληθεύθηκα.

Θυμίζω, ενδεικτικά, στον κ. Ξυνίδη ότι η αρχική απάντηση στην ερώτησή μου για το Κέντρο Νεοσυλλέκτων Σταυρούπολης ήταν «μελετούμε το θέμα» και ….το κέντρο έκλεισε.

Η αρχική απάντηση που έλαβα στο θέμα του Σιδηροδρομικού Σταθμού Σταυρούπολης ήταν «μελετούμε το θέμα» και ο… σταθμός έκλεισε.

Η αρχική απάντηση στην ερώτησή μου για το Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ξάνθης ήταν ότι θα μείνει ως έχει και …το Νοσοκομείο υποβαθμίστηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Σε συνεχείς ερωτήσεις μου λαμβάνω διαβεβαιώσεις ότι το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης λειτουργεί στην εντέλεια, αλλά για την πραγματική κατάσταση, απλά τον παραπέμπω πρώτα στους πολίτες και μετά στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Οι απαντήσεις που λαμβάνω στις ερωτήσεις μου για το θέμα της ΣΕΚΑΠ είναι ότι «το μελετούμε», αλλά ο χρόνος περνά και το μέλλον της επιχείρησης γίνεται αβέβαιο.

Δυστυχώς, είναι πολλά τα θέματα, για τα οποία προφανώς ο κ. Ξυνίδης δε θέλει να βλέπει και να ακούει την αλήθεια, αλλά κυρίως δε θέλει να αναλάβει τις τεράστιες προσωπικές ευθύνες του.

Εγώ ούτε συμβουλές μπορώ να δώσω στον κύριο Ξυνίδη γιατί μεγάλο παιδί είναι, ούτε θα του συνιστούσα σεμνότητα και απλότητα, απέναντι στους πολίτες που τον ψάχνουν και ποτέ δεν τον βρίσκουν. Είτε εντός, είτε εκτός Facebook.

Απλά όσο υπάρχει ακόμη χρόνος, να αποκαταστήσει στη μνήμη του τις υποχρεώσεις του απέναντι στον λαό της Ξάνθης, -στον οποίο όλοι μας χρωστάμε τα πάντα – κι αφού τουλάχιστον ομολογεί ότι ΔΕΝ μπορεί, είναι καλύτερα να σιωπεί….


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΝΤΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΞΑΝΘΗΣ

.