Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Προβληματισμός από την δραστηριότητα Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Κίρτζαλι

Ανησυχία μήπως προσηλιτιστούν στον χριστιανισμό οι μουσουλμάνοι της βουλγαρικής πόλης της Ροδόπης
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Στην πόλη Κίρτζαλι της Βουλγαρίας όπου ζούνε πολλοί Τούρκοι , συνεχίζονται οι κουβέντες του τύπου ¨τουρκική εκκλησία¨ και ¨εκκλησία στους Τούρκους¨. Χριστιανοί ιεραπόστολοι από διάφορες χώρες και έθνη γυρνάνε στα χωριά της περιοχής Κίρτζαλι και με τα καλά τουρκικά τους, μοιράζουνε βιβλία και μπροσούρες στα τουρκικά που τυπώθηκαν στην Τουρκία.


Συνεχίζουν να κάνουν χριστιανική προπαγάνδα. Οι επονομαζόμενοι ¨μάρτυρες του Ιεχωβά¨ αγόρασαν ένα παλιό κτίριο στο κέντρο του Κίρτζαλι και το έχτισαν ξανά. Στην στέγη του κτιρίου έβαλαν έναν μεγάλο σταυρό. Ο λαός της περιοχής που στην πλειοψηφία του αποτελείται από μουσουλμάνους, αναφέρει πως αυτά γίνονται τον τελευταίο καιρό από την πείνα. Επίσης περιγράφεται πως όταν οι χριστιανοί ιεραπόστολοι άρχισαν να χτίζουν ένα κτίριο-εκκλησία στην περιοχή όπου ζούνε Ρομά πολίτες, κάποιοι αντέδρασαν αλλά δεν μπόρεσαν να την εμποδίσουν.

Μετά από τις επιθέσεις και την πολιτική αφομοίωσης σε βάρος των Τούρκων και των μουσουλμάνων κατά την διάρκεια του ολοκληρωτικού καθεστώτος, εμφανίστηκαν κάποιες ελλείψεις στα πνευματικά αισθήματα του κόσμου. Όταν σε αυτό προστέθηκε η οικονομική κατάσταση, κάποιοι προσπαθούνε να επωφεληθούνε από αυτό. Ως αποτέλεσμα, αυτού του είδους οι ιεραπόστολοι επιχειρούνε να καλύψουνε κάποια κενά.


Πηγή:  http://tourkikanea.gr/