Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Κοσμοσυρροή για το λείψανο του Αγίου Βασιλείου στο Διδυμότειχο

Με θρησκευτική κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια το υποδέχθηκε η πόλη, από το κειμηλιαρχείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής όπου και φυλάσσεται

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Με θρησκευτική κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια υποδέχθηκε το Διδυμότειχο, το λείψανο του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου που έφθασε χθες με την συνοδεία του Αρχιμανδρίτη Κων/νου Γιακουμάκη, από το κειμηλιαρχείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής όπου και φυλάσσεται,

Η υποδοχή έγινε στην είσοδο της πόλης από τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου -Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό τον οποίο πλαισίωνε ολόκληρος ο ιερός κλήρος της περιοχής αλλά και από τον Δήμαρχο Διδυμοτείχου κ. Παρασκευά Πατσιουρίδη, εκπρόσωπο τη ΧVI Μεραρχίας και πλήθος κόσμου.

Το ιερό λείψανο μεταφέρθηκε εν πομπή στον Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας όπου και θα εκτίθεται για προσκύνημα μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα με αφορμή την συμπλήρωση 17 χρόνων από την τελετή εγκαινίων του Προσκυνηματικού Ναού.

Συγκινητική εικόνα αποτελεί μια ηλικιωμένη γερόντισσα η οποία περίμενε υπομονετικά στηριζόμενη, λόγω αναπηρίας, ώστε να μπορέσει να προσκυνήσει το λείψανο για ευλογία.


Πηγή:  http://www.telegramm.gr/