Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Ο Ανθιμος τάχθηκε υπέρ των... αγανακτισμένων

Μετά τον Στρος Καν, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης και πρώην Αλεξανδρουπόλεως στηρίζει και τους νέους και τις νέες που ξημεροβραδιάζονται στις πλατειες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Υπέρ του κινήματος των αγανακτισμένων τάχθηκε από άμβωνος ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Στο κήρυγμά του στην μητρόπολή είπε χαρακτηριστικά πως «καλά κάνουν όλοι αυτοί και συγκεντρώνονται στις μεγάλες πόλεις. Σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πάτρα και αλλού χωρίς κομματικές διακρίσεις αλλά διεκδικώντας, λέγοντας δηλαδή στους Ευρωπαίους ότι θα σας δώσουμε πίσω τα χρήματά σας αλλά μην μας πιέζετε. Μην μας βάζετε προθεσμίες και μας απειλείτε ότι θα μας βγάλετε από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο ιεράρχης εκτίμησε πως πρέπει όλοι να επικεντρωθούμε στην κοινή προσπάθεια να ξεπληρώσουμε το χρέος και να βγούμε από την κρίση λίγο φτωχότεροι, κατηγόρησε όμως τους ευρωπαίους εταίρους μας για συνεχείς επιθέσεις εναντίον μας.

«Ήρθαν και με βρήκανε κάτι παιδιά που μόλις επέστρεψαν από το εξωτερικό και με είπαν ότι όταν λέγανε ότι είναι Έλληνες τους κατηγορούσαν πως είναι ικανοί μόνο να κάθονται και να τρώνε. Τέτοια προσβολή ούτε όταν είμασταν υποδουλωμένοι δεν βιώσαμε» εκτίμησε.


Πηγή:  http://www.seleo.gr/