Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Επιβεβαίωση: στο σκαμνί υπεύθυνοι του ταξιδιωτικού πρακτορείου που παράτησε τους μαθητές της Αλεξανδρούπολης στην Βαρκελώνη

Για απάτη κατηγορούνται οι δυο υπεύθυνοι του ταξιδιωτικού πρακτορείου της Θεσσαλονίκης, ηλικίας 42 και 54 ετών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ
ΧΘΕΣ Η ΕΦΗΜ. "ΕΘΝΟΣ"


Τον δρόμο για τη Δικαιοσύνη πήρε η υπόθεση του ταξιδιωτικού πρακτορείου "Superior Travel" στη Θεσσαλονίκη, που εξαπάτησε συνολικά 11 σχολεία της βόρειας Ελλάδας, αποκομίζοντας 86.000 ευρώ από προκαταβολές για σχολικές εκδρομές που ουδέποτε έγιναν.

Από το τμήμα Οικονομικών Εγκλημάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των δύο υπεύθυνων του πρακτορείου, ηλικίας 42 και 54 χρόνων, με την κατηγορία της απάτης κακουργηματικής μορφής.

Σύμφωνα με την αστυνομία και τις καταγγελίες που έχουν γίνει, μέσα σε διάστημα μόλις 1,5 μήνα, από τις αρχές Φεβρουαρίου έως τα μέσα Μαρτίου, το τουριστικό γραφείο εξαπάτησε εκπροσώπους σχολείων με το πρόσχημα ότι προσφέρει εξαιρετικές τιμές σε εκδρομές εσωτερικού και εξωτερικού για σχολικές τάξεις.

Τουλάχιστον 11 σχολεία -μέσω εκπροσώπων τους- δελεάστηκαν από τις προσφορές και υπέγραψαν ιδιωτικά συμφωνητικά με τους υπεύθυνους του πρακτορείου, δίνονταν προκαταβολές που έφταναν συνολικά σε 86.000 ευρώ.

Τα περισσότερα σχολεία ουδέποτε ξεκίνησαν για την εκδρομή, όπως το 15ο Λύκειο Θεσσαλονίκης που επρόκειτο να ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη στα μέσα Μαρτίου, αλλά οι μαθητές βρέθηκαν να κάνουν καθιστική διαμαρτυρία έξω από το πρακτορείο στην οδό Ερμού.

Υπήρχαν όμως και χειρότερα. Περίπου 80 μαθητές του 1ου Λυκείου, που είχαν ταξιδέψει στη Βαρκελώνη, κινδύνεψαν να μείνουν στον δρόμο, όταν τους ενημέρωσαν από το ξενοδοχείο ότι τα δωμάτιά τους δεν είχαν πληρωθεί. Οι ίδιοι βέβαια είχαν προκαταβάλει τα χρήματα στο πρακτορείο και είχαν εξοφλήσει την εκδρομή τους.

Το πρόβλημα λύθηκε ύστερα από συνεννόηση της ελληνικής πρεσβείας στην Ισπανία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, ο οποίος και έστειλε το ποσό των 15.000 ευρώ για την κάλυψη της διαμονής των μαθητών και των καθηγητών τους.

 
Πηγή:   http://www.ethnos.gr/