Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Αποκάλυψη: Μετά την Ξάνθη, μειονοτικοί θέτουν ζήτημα με μουσουλμανικό νεκροταφείο και στην Κομοτηνή!!!

ΤΟ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ Η ΣΙΜΠΕΛ ΜΟΥΣΤΑΦΑΟΓΛΟΥ ΚΑΙ Ο
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ



Η Πρόεδρος του Συνδυασμού Πρώτο Βήμα για την Ισότητα Σιμπέλ Μουσταφάογλου, την Πέμπτη 19 Μαΐου δημοσίευσε μια ανακοίνωση σχετικά με το νεκροταφείο της Νυμφαίας. Η Μουσταφάογλου στην ανακοίνωσή της ανέφερε πως συνεχίζουν να δείχνουν στενό ενδιαφέρον για τις αδικίες, τις παραβιάσεις που γίνονται και τα παιχνίδια που παίζονται με την περιουσία της μειονότητας στην Δυτική Θράκη και έφερε στην επικαιρότητα το θέμα της Νυμφαίας, που υπάγεται στον Δήμο Κομοτηνής, καθώς και το θέμα του νεκροταφείου του χωριού.

Η Σιμπέλ Μουσταφάογλου τόνισε πως μετά την έρευνα που έκαναν στη Νυμφαία ως Συνδυασμός Πρώτο Βήμα για την Ισότητα, διαπίστωσαν πως το Μουσουλμανικό νεκροταφείο έχει επισκευαστεί και φρουρείται κανονικά, επίσης τα τείχη του δείχνουν περιποιημένα.

Η Μουσταφάογλου, στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε, ανέφερε πως προς τα τέλη Μαρτίου τα συνεργεία του Δασαρχείου δήλωσαν πως ο χώρος στον οποίο βρίσκεται το Μουσουλμανικό Νεκροταφείο ανήκει στο Δασαρχείο.

Η Σιμπέλ Μουσταφάογλου έκανε την εξής δήλωση; «Πως γίνεται το νεκροταφείο που άνηκε εδώ και πολλά χρόνια στους κατοίκους του χωριού να περνά ξαφνικά στην ιδιοκτησία του Δασαρχείου; Οι κάτοικοι της Νυμφαίας υφίστανται μια μεγάλη αδικία. Οι αρμόδιοι δεν πρέπει να παραβλέπουν, όπως έχει συμβεί στην περίπτωση του μεγάλου προστίμου που επιβλήθηκε στο τζαμί της Σμύνθης στην Ξάνθη, το γεγονός ότι οι χώροι όπως τα τζαμιά και τα νεκροταφεία είναι κοινόχρηστοι χώροι και πρέπει να τα προστατεύουν ιδιαίτερα.

Τα τείχη του νεκροταφείου, που ανακαινίστηκαν με μεγάλη φροντίδα από τους κατοίκους του χωριού, δεν βλάπτουν την φύση. Αντιθέτως, προσφέρουν στο δάσος εμποδίζοντας την κατολίσθηση εδάφους. Το σημαντικότερο σημείο που δεν πρέπει να ξεχαστεί είναι το γεγονός ότι εκείνος ο χώρος εδώ και αιώνες, από τους προγόνους μας μέχρι και σήμερα, χρησιμοποιούνταν και χρησιμοποιείται ως νεκροταφείο του χωριού. Οι κάτοικοι της Νυμφαίας έθαβαν και συνεχίζουν να θάβουν εκεί τους νεκρούς τους. Είναι λάθος το να μπούμε στην αντίφαση για το αν είναι νέο ή αν είναι παλιό. Το νεκροταφείο, το οποίο ακόμα την παρούσα στιγμή θεωρείται επισήμως πώς ανήκει στο Δασαρχείο, πρέπει άμεσα από τους αρμόδιους να παραχωρηθεί στους κατοίκους της Νυμφαίας, οι οποίοι είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες του. Εμείς ως Συνδυασμός Πρώτο Βήμα για την Ισότητα, ανακοινώνουμε στην κοινή γνώμη πως θα συνεχίζουμε να παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις και θα είμαστε στο πλευρό των κατοίκων της Νυμφαίας μέχρι να τελειώσει αυτή η αδικία».


Πηγή:  http://www.azinlikca.net/