Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Στο παλιό Ωδείο οδεύουν οι παρατάξεις του Δημ. Συμβουλίου Ξάνθης

Ποιες αποφάσεις
ελήφθησαν στην
συνάντηση της Παρασκευής;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Στη λύση της στέγασης στο παλιό Ωδείο της Ξάνθης, (πρώην κτίριο ΤΕΔΚ) φαίνεται να καταλήγουν οι παρατάξεις του Δήμου Ξάνθης σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή.

Η συνάντηση της Παρασκευής δεν οδήγησε σε οριστικές αποφάσεις από την πλευρά του Δημάρχου και των επικεφαλής και αλλά σε διαπίστωση των χώρων που είναι διαθέσιμοι, για τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και των προθέσεων που υπάρχουν.

Πιο συγκεκριμένα, στην προγραμματισμένη συνάντηση βρέθηκαν οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων ενώ ο Χρήστος Πούλιος παρέστη, έκανε γνωστό ότι υπάρχει ήδη συμφωνία με το Δήμαρχο Ξάνθης και εγκατάσταση σε συγκεκριμένο γραφείο και προτίμησε να μην ακολουθήσει τη «βόλτα» των υπολοίπων στην πόλη.


2 επιλογές, προκρίνεται το κτίριο της Κονίτσης-Γ. Σταύρου

Οι χώροι που προσφέρονται είναι τα τρία γραφεία στο χώρο του κτιρίου που στέγαζε την ΤΕΔΚ στην οδό Γ. Σταύρου και Κονίτσης, όπου σήμερα έχει βρεθεί η ΝΕΛΕ (η οποία ανήκει πλέον στο Δήμο) καθώς και το πρώην Ορφανοτροφείο, επί της οδού Βενιζέλου.

Επικρατέστερη λύση είναι να στεγαστούν στα δύο γραφεία που είναι διαθέσιμα στην πρώην ΤΕΔΚ οι δύο μεγαλύτερες παρατάξεις και στο τρίτο, λίγο πιο ευρύχωρο,να στεγαστούν οι τρεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Αν και αρχικά εκφράστηκαν κάποιες διαφωνίες, τελικώς Χουσεΐν Αχμέτογλου και Γιώργος Κολλάρος, συντάσσονται με την άποψη του Νίκου Ανταμπούφη ότι, εφόσον δεν υπάρχουν χώροι, αρκούνται στην ύπαρξη ενός γραφείου και ενός υπολογιστή με ίντερνετ ακόμη ακόμη και σε κοινό χώρο.

Ο Καλλικράτης προβλέπει και γραμματειακή υποστήριξη, αλλά αυτό δεν φαίνεται διατεθειμένος κανείς να το ζητήσει. Τελικές αποφάσεις δεν υπάρχουν, όμως η λύση αυτή είναι αυτή που προκρίνεται και αναμένεται να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/