Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Σημαίες με την ημισέληνο στο μισό και τα αστέρια της ΕΕ στο υπόλοιπο μοίρασαν Εμινέ και Μπαγίς στην "Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής"


ΠΟΙΟΣ Ο ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ



Ο διαπραγματευτής για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ε.Ε. και Υπουργόs Επικρατείας της Τουρκίας κ. Εγκεμέν Μπαγίς συνόδευσε την σύζυγο του Πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν την κα. Εμινέ Ερντογάν όπου πραγματοποίησε μια επίσκεψη μαζί με τον Βουλευτή ΑΚΠ Αδριανούπολης Μεχμέτ Μουεζζίνογλου στις 22 Μαϊου στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Δυτική Θράκη, έκανε δηλώσεις σχετικά με τις μικρές σημαίες που περιείχαν την σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας και διανεμήθηκαν κατά την επίσκεψη τους στην Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής.


Ο κ. Μπαγίς μίλησε στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν τους η Συμβουλευτική Επιτροπή της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης και σημείωσε τα εξής: «ίσως μπορεί να έκανε εντύπωση σε κάποιους από εμάς, τι ήταν αυτές οι σημαίες που διανεμήθηκαν. Διότι στο ένα μισό υπάρχει η σημαία της Ε.Ε. και στο άλλο μισό υπάρχει η σημαία της Τουρκίας. Στην ουσία, αυτή η σημαία είναι ένα σύμβολο που εκπροσωπεί την Ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας. Είναι σύμβολο της Γενικής Γραμματείας μας στην Ε.Ε.. Εκεί το θέμα αυτό προκάλεσε εντύπωση σε κάποιους έλληνες δημοσιογράφους, και αναρωτήθηκαν για ποιο λόγο οι Τούρκοι μοίρασαν αυτές τις σημαίες. Εμείς το μοιράζουμε αυτή την σημαία σε όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε. το μοιράζουμε όπως στην Γερμανία, στη Γαλλία, στην Ολλανδία στο Βέλγιο. Το θεωρούμε ως ένα καθήκον να μοιράσουμε αυτή την σημαία ειδικά σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που στηρίζει έμπρακτα την Ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας και όχι βεβαία να το μοιράσουμε μέσα στην κοινωνία της Τουρκικής Μειονότητας. Διότι πράγματι η Τουρκία, παρακολουθεί με εκτίμηση την στήριξη που παρέχει η Ελλάδα για την Ευρωπαϊκή ενταξιακή πορεία της Τουρκίας. Στην ουσία η Ελλάδα αντιλήφθηκε ότι η Ευρωπαϊκή ενταξιακή πορεία της Τουρκίας αποτελεί το πιο σημαντικό σχέδιο ειρήνης για αυτή την γεωγραφία. Εάν η Ε.Ε. εξασφάλισε η Γερμανία με την Γαλλία, η Αγγλία με την Ιταλία, η Ολλανδία με το Βέλγιο να ζουν και να συνυπάρχουν ειρηνικά, και εάν πράγματι η Ε.Ε. αποτέλεσε ως πιο περιεκτικό σχέδιο ειρήνης στην ιστορία της ανθρωπότητας, τότε θα αναλάβει και το πολύ σημαντικό πλατφόρμα ειρήνης για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Η ευρωπαϊκή ένταξη της Τουρκίας, θα μετατρέψει την Ε.Ε. από ένα ηπειρωτικό σε ένα παγκόσμιο σχέδιο ειρήνης. Εσείς ως πολίτες αυτής της χώρας και ως αδέλφια μας που αποτελείται γέφυρα μεταξύ μας, συμβάλλεται στην ειρήνη σε πολύ σημαντικό βαθμό. Είμαστε ευγνώμων στον καθένα σας ξεχωριστά».

Πηγή:  http://www.azinlikca.net/