Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Και το δημοσίευμα της "Ελευθεροτυπίας" για την Εμινέ

"Διαγωνισμός Κορανίου παρουσία της συζύγου Ερντογάν" ο τίτλος του, με ειδική αναφορά και σε όσα είπε για την... Άντα Παπανδρέου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Η περιτομή των εγγονών του αποθανόντος βουλευτή της μειονότητας Αχμέτ Σαδίκ αποτέλεσε πολιτικό γεγονός με στόχο τους μουσουλμάνους Δυτικοθρακιώτες που ζουν στην Τουρκία και θα ψηφίσουν στις προσεχείς τουρκικές βουλευτικές εκλογές.

Για το λόγο αυτό επισκέφθηκαν χθες την Κομοτηνή η σύζυγος του Τούρκου πρωθυπουργού, Εμινέ Ερντογάν, ο υπουργός Προεδρίας Εγκεμέν Μπαγίς και ο Δυτικοθρακιώτης στην καταγωγή υποψήφιος βουλευτής Μεχμέτ Μουεζίνογλου.

Η Εμινέ Ερντογάν, απευθυνόμενη στον κόσμο που την υποδέχτηκε στον οικισμό Κικίδιο, όπου γινόταν διαγωνισμός καλύτερης εκφώνησης χωρίων του Κορανίου, τόνισε ότι η μειονότητα θα πρέπει να είναι ενωμένη, τα μέλη της θα πρέπει να είναι αγαπημένα και ότι θα πρέπει να διατηρούν τα θρησκευτικά και πολιτιστικά ήθη και έθιμά τους. Δεν παρέλειψε να πει ότι «η καλύτερή της φίλη είναι η σύζυγος του Ελληνα πρωθυπουργού, Αντα Παπανδρέου».

Παράγοντες της Θράκης υποστήριξαν ότι οι επισημάνσεις των Τούρκων επισήμων είχαν πολιτικά μηνύματα προς τα μέλη της μειονότητας, ωστόσο έγιναν πολύ ήπια για να μη διαταραχθούν οι σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών.


Πηγή:  http://www.enet.gr/