Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Στα πλέι οφ θα διεκδικήσει άνοδο ο Πανθρακικός!!! Πήρε άδεια, ενώ δεν πήραν ΟΦΗ και Τρίκαλα

Ανακοινώθηκαν πριν λίγο από την ΕΠΟ οι αδειοδοτήσεις και τα μαντάτα είναι άκρως ευχάριστα για την ομάδα της Κομοτηνής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ


Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αδειοδότησης της Football League, με τον ΟΦΗ και τα Τρίκαλα να μην παίρνουν την άδεια.


Αντίθετα, Πανθρακικός και Δόξα Δράμας πήραν την άδεια και θα συμμετέχουν στα play off, μαζί με Λεβαδειακό και Βέροια. Από αυτές τις τέσσερις ομάδες κατά πάσα πιθανότητα μόνο μία θα έχει το δικαίωμα ανόδου στην Super League, αφού μετά τις εξελίξεις στην υπόθεση του Ηρακλή, όλα δείχνουν ότι ο Αστέρας Τρίπολης θα παραμείνει στην «μεγάλη» κατηγορία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

1. Εκανε δεκτή τυπικά και κατ' ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ Πανθρακικός. Εκδίδει άδεια UEFA για την περίοδο 2011-2012 και της επιβάλλει πρόστιμο 5.000 ευρώ για παραβάσεις καταληκτικών προθεσμιών.

2. Εκανε δεκτή τυπικά και κατ' ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ Δόξα Δράμας. Εκδίδει άδεια UEFA για την περίοδο 2011-2012 και της επιβάλλει πρόστιμο 3.000 ευρώ για παραβάσεις καταληκτικών προθεσμιών.

3. Εκανε δεκτή τυπικά και απέρριψε κατ' ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ ΟΦΗ.

4. Δέχεται ομόφωνα τυπικά και κατ΄ ουσίαν κατά πλειοψηφία την κρινόμενη έφεση της ΕΠΟ κατά της απόφασης της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αδειοδότησης και της ΠΑΕ Τρίκαλα.

Στις περιπτώσεις του ΟΦΗ και των Τρικάλων μειοψήφισε 2-1 ο πρόεδρος της επιτροπής Γυφτάκης, ενώ Δόξα Δράμας και Πανθρακικός πήραν ομόφωνα την άδεια συμμετοχής.

Το σκεπτικό της Επιτροπής Αδειοδότησης για τη μη χορήγηση άδειας στον ΟΦΗ συνοψίζεται στους εξής λόγους:

1) Διαπίστωση του ορκωτού λογιστή της ΠΑΕ ότι η εταιρεία έχει αδυναμία συνέχισης των δραστηριοτήτων της.

2) Πληροφορίες από δημοσιεύματα (και όχι μόνο) ότι υπάρχουν πολλές οφειλές που επιδιώκονταν να ρυθμιστούν και όχι να εξοφληθούν.

3) Εκκρεμότητα από το Δεκέμβρη του 2010 της υπόθεσης Μάουρερ στη ΦΙΦΑ.

4) Σωρεία εκπρόθεσμων διακανονισμών όπως του Σφακιανάκη, ο οποίος κατήγγειλε τον Απρίλιο ότι δεν έχει διακανονιστεί η οφειλή του, την ώρα που ο ΟΦΗ κατέθεσε χαρτί διακανονισμού με ημερομηνία Μαρτίου και
5) Μη πραγματοποίηση της απαιτούμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Τα Τρίκαλα, από την πλευρά τους, «κουβαλούν» οφειλές από τον καιρό που ήταν ΤΑΠ στην Γ’ Εθνική. Αυτά τα χρέη μεταφέρθηκαν στην ΠΑΕ αλλά η ΠΑΕ δεν τα αναγνωρίζει.

Σημειώνεται ότι η άρνηση της αδειοδότησης αφορά την δυνατότητα των ομάδων να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στη Σούπερ Λίγκα. Στην Football League μπορούν τόσο ο ΟΦΗ όσο και τα Τρίκαλα να συμμετέχουν κανονικά.


Πηγή:  http://www.onsports.gr/