Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Αποκάλυψη: προφασίστηκαν έρευνα για να έρθουν στην Ξάνθη οι δύο λιμενικοί έμποροι ναρκωτικών

Συγκλονισμένη παραμένει η κοινή γνώμη από την σύλληψη των τριών ενστόλων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΕΘΝΟΣ"


Κύκλωμα εμπόρων ναρκωτικών, στο οποίο συμμετείχε 40χρονος στρατιωτικός που υπηρετεί στο Φρουραρχείο Λιτοχώρου Πιερίας, καθώς και δύο λιμενικοί ηλικίας 36 και 37 ετών που υπηρετούν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, εξάρθρωσε η Αστυνομική Διεύθυνση της Ξάνθης.

Οι δύο λιμενικοί που συνελήφθησαν σε αλσύλλιο έξω από την Ξάνθη είχαν συμφωνήσει να πάρουν 6.800 ευρώ για τρία κιλά ινδικής κάνναβης

Οι αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν στήσει παγίδα στον στρατιωτικό εμφανιζόμενοι ως αγοραστές, δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν έκπληκτοι είδαν να καταφτάνει σε αλσύλλιο έξω από την Ξάνθη για να τους παραδώσει τα ναρκωτικά ένα υπηρεσιακό όχημα του Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης (!), στο οποίο επέβαιναν οι δύο λιμενικοί μαζί με έναν εκπαιδευμένο σκύλο της υπηρεσίας, ο οποίος χρησιμοποιείται στις επιχειρήσεις για τον εντοπισμό ναρκωτικών.

Οι δύο λιμενικοί, μάλιστα, είχαν δηλώσει στην υπηρεσία τους ότι θα έφευγαν για αποστολή. Ενας άνδρας της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, εμφανιζόμενος ως ενδιαφερόμενος αγοραστής ναρκωτικών, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής συναντήθηκε σε καφετέρια της Ξάνθης με τον στρατιωτικό που είχε έρθει ειδικά γι' αυτόν τον σκοπό από το Λιτόχωρο. Εκεί κλείστηκε αρχικά η συμφωνία, ώστε να του παραδοθούν τρία κιλά ινδικής κάνναβης (χασίς) έναντι του ποσού των 6.800 ευρώ.

Η παράδοση συμφωνήθηκε, μάλιστα, να γίνει λίγες ώρες αργότερα σε αλσύλλιο στην περιοχή του Πετροχωρίου έξω από την Ξάνθη. Οι αστυνομικοί είχαν προσημειώσει τα χαρτονομίσματα των 6.800 ευρώ και είχαν πάρει θέση στο αλσύλλιο, ενώ ο αστυνομικός που εμφανιζόταν ως αγοραστής περίμενε τον στρατιωτικό.


Με σκύλο

Εκπληκτος, όμως, ο τελευταίος όπως και οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση είδαν να καταφτάνει μέσα στο σκοτάδι ένα υπηρεσιακό όχημα του Λιμενικού με δύο άνδρες και εκπαιδευμένο σκύλο, οι οποίοι και έκαναν την παράδοση των περίπου 3 κιλών χασίς και πήραν το ποσό των 6.800 ευρώ.

Και οι δύο λιμενικοί συνελήφθησαν με τη συνδρομή και αστυνομικών ομάδας ΔΙΑΣ.

Πάνω στον 40χρονο στρατιωτικό, που επίσης συνελήφθη, βρέθηκε ύστερα από σωματική έρευνα και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ινδική κάνναβη βάρους 1,8 γραμμαρίων. Επίσης στο όχημά του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία άλλη συσκευασία που περιείχε ινδική κάνναβη βάρους 329,6 γραμμαρίων.


Οι κατηγορίες

Οπως ανέφερε ο αστυνομικός διευθυντής Ξάνθης Γιώργος Γκοδοσίδης, οι δύο λιμενικοί για να έρθουν στην Ξάνθη είχαν προφασιστεί στην υπηρεσία τους ότι θα διεξάγουν έρευνες. Σε βάρος και των τριών σχηματίστηκαν δικογραφίες για κατοχή, εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.


Πηγή:   http://www.ethnos.gr/