Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Κάλεσμα για επενδύσεις σε καινοτόμες επιχειρήσεις τεχνολογίας

Πρόσκληση σε ελληνικά και ξένα επενδυτικά κεφάλαια, προκειμένου να συνεπενδύσουν σε δύο νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που χρηματοδοτούνται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θράκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Πρόσκληση σε ελληνικά και ξένα επενδυτικά κεφάλαια, προκειμένου να συνεπενδύσουν σε δύο νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για τη στήριξη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ), απευθύνουν το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, αρμόδιος φορέας για την υλοποίηση της κοινοτικής πρωτοβουλίας Jeremie στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, η πρόσκληση υποβολής προτάσεων, η οποία λήγει στις 30 Ιουνίου 2011, αφορά δύο χρηματοδοτικά εργαλεία: το Κεφάλαιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών στο στάδιο Σποράς (Seed ICT Fund) και το Κεφάλαιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών στο στάδιο Εκκίνησης (Early stage ICT fund).

Το πρώτο αποσκοπεί στη χρηματοδότηση νεοϊδρυόμενων εταιρειών στα πρώτα βήματά τους μέσω συμμετοχής στο κεφάλαιο της επιχείρησης. Το ύψος της χρηματοδότησης μπορεί να φτάσει έως και τις 400.000 ευρώ ανά εταιρεία, ενώ συνολικά προβλέπεται να διατεθούν έως 30 εκατ. ευρώ μέσω του συγκεκριμένου εργαλείου.

Το δεύτερο αποσκοπεί στη στήριξη καινοτόμων επιχειρήσεων που ήδη δραστηριοποιούνται στον χώρο των ΤΠΕ, για την ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής τεχνολογίας με εξωστρεφή χαρακτήρα. Οι επενδύσεις των επιχειρηματικών κεφαλαίων θα ξεκινούν από τις 400.000 ευρώ και μπορούν να φτάνουν έως μερικά εκατομμύρια, ενώ συνολικά θα διατεθούν 70 εκατ. ευρώ.

Τα συγκεκριμένα προϊόντα συγχρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» και από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα «Μακεδονία-Θράκη» και «Αττική» 2007-2013.

.