Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Πρόστιμο στη Nova για τις τσόντες αλλά και στην "Δέλτα Τηλεόραση"

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ
ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΠΟΣΟ
ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΑΠΟ
ΤΟ ΕΣΡ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ
ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ;

Την επιβολή δύο προστίμων συνολικού ύψους 30.000 ευρώ, επέβαλε χθες στη Nova, το ΕΣΡ για προβολή περιεχομένου πορνό.

Η κύρωση, η οποία επιβλήθηκε κατά πλειοψηφία, προκάλεσε αίσθηση γιατί τα κανάλια της Nova (Novacinema 1 και Novacinema 3), αφενός είναι συνδρομητικά αφετέρου, παρέχουν τη δυνατότητα στους τηλεθεατές να κλειδώσουν την υπηρεσία.

Το πρόστιμο, το οποίο είναι μοναδικό για τα δεδομένα δυτικοευρωπαϊκής χώρας, επιβλήθηκε γιατί το Συμβούλιο θεώρησε ότι υπήρξε υποβάθμιση τηλεοπτικού προγράμματος. Με την απόφαση διαφώνησαν οι πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης, καθώς και το μέλος Κώστας Στεφανάκης, η θέση τους ωστόσο μειοψήφησε.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τέτοιου είδους περιεχόμενο περιλαμβάνεται στο μπουκέτο των συνδρομητικών καναλιών, από την ημέρα της ίδρυσής της Nova -από τα τέλη της δεκαετίας του 90 δηλαδή- ενώ στη φάση του ανταγωνισμού με τον Alpha Digital στην αρχή της δεκαετίας του 2000, παρέχονταν και από τις δύο πλατφόρμες, σε όλους τους συνδρομητές, ειδικά κανάλια με τέτοιου είδους περιεχόμενο, χωρίς ποτέ να επιβληθεί κάποια κύρωση.

Κατά τα λοιπά, χθες επιβλήθηκε η κύρωση της σύστασης, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ για τη μετάδοση σειράς μυθοπλασίας, στις 5μμ -σε ζώνη τηλεθέασης ανηλίκων δηλαδή-, κατά τη διάρκεια της οποίας γινόταν χρήση από τους πρωταγωνιστές ναρκωτικών ουσιών.

Από την τσιμπίδα του ΕΣΡ δεν γλίτωσαν ούτε οι σταθμοί της περιφέρειας. Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση, Νομού Έβρου, για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση, υπέρβαση του ορίου των 12 λεπτών διαφήμισης ανά ώρα, καθώς και για παράνομη δικτύωση και μάλιστα χωρίς άδεια και πέραν του επιτρεπόμενου χρόνου των 3 ωρών, με το κανάλι MAD.
 
.