Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος έρχεται στην Θράκη και ζητά το 30% της Βουλής να είναι κληρωτοί!

Πρόταση - βόμβα άπό τον γνωστό ηθοποιό, που περιοδεύει με το μουσικό παραμύθι του Δημήτρη Μπασλάμ «Ο κύριος Αγησίλαγος» και έρχεται σύντομα στην περιοχή μας για τρεις παραστάσεις

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ;


«Εδώ που φτάσαμε πρέπει να ανατραπεί το πολιτικό μας σύστημα. Ο μοναδικός τρόπος, που δεν είναι βίαιος ή αντιδημοκρατικός, είναι οι κληρωτοί εκπρόσωποι που είχαμε και στην αρχαία ελληνική Δημοκρατία.

Το 30% της Βουλής, δηλαδή, να είναι κληρωτοί. Και στους δήμους το 50%. Χειρότερους από αυτούς που έχουμε δεν θα βρούμε. Μπορεί να μου πετάξουν ντομάτες για αυτό που λέω. Το πολιτικό σύστημα θα καγχάσει», παραδέχεται ο Αντώνης Καφετζόπουλος. «Ομως, πρέπει να αναλάβουν τη δημόσια ευθύνη οι πολίτες. Και εν πάση περιπτώσει, το όνειρο κάθε πολίτη που κάθεται σε ένα καφενείο και λέει "αν ήμουν πρωθυπουργός μια μέρα" θα γίνει πραγματικότητα. Για να σε δω, ρε μεγάλε, 6 μήνες βουλευτή! Μπες και βγάλ' τα πέρα με αυτούς που σπουδάσαν δικηγόροι και γιατροί και είναι αποτυχημένοι επαγγελματίες πολιτικοί μια 20ετία».

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος δεν συμμετέχει πλέον ενεργά στα κοινά, μετά την πρόσφατη (2009) «απογοητευτική» εμπειρία των Οικολόγων Πρασίνων, οι οποίοι, όπως λέει δύσθυμα, «τελικά αφομοιώθηκαν». Ομως, δεν παύει να σκέπτεται πολιτικά ακόμη κι όταν μετέχει ως αφηγητής στο μουσικό παραμύθι του Δημήτρη Μπασλάμ «Ο κύριος Αγησίλαγος», μια «κολόνια» που κρατάει χρόνια και τελευταία ξαναβγήκε τσάρκα στην επαρχία. Εχει ήδη ξεκινήσει το πανελλαδικό ταξίδι του. Επόμενοι σταθμοί θα είναι η Αλεξανδρούπολη στις 4 Ιουλίου, η Ορεστιάδα στις 5, η Ξάνθη στις 6 και η Λαμία στις 7. Και έπεται μεγάλη συνέχεια.

 
Πηγή:  http://www.enet.gr/