Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Που έκανε χθες αιφνιδιαστική επίσκεψη ο Πεταλωτής;

Πήρε στα... σοβαρά ο
κομοτηναίος τον ρόλο του
ως υφυπουργού Δικαιοσύνης

ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΞΑΦΝΙΚΑ
ΚΑΙ ΑΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΑ
ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΕΚΕΙ;



Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Κέντρο Επανένταξης Αποφυλακιζομένων “ΕΠΑΝΟΔΟΣ”, ΝΠΙΔ του Υπουργείου Δικαιοσύνης, πραγματοποίησε σήμερα ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γιώργος Πεταλωτής, συνοδευόμενος από τον Ειδικό Γραμματέα Σωφρονιστικής Πολιτικής, Μαρίνο Σκανδάμη.

Ο κ. Πεταλωτής, ενημερώθηκε αναλυτικά για την τρέχουσα κατάσταση του Κέντρου “ΕΠΑΝΟΔΟΣ”, για τη διαδικασία επανένταξης που χρησιμοποιείται, για τις δυνατότητες που παρέχει το Κέντρο στους αποφυλακισμένους, όπως θέματα στέγασης, σίτισης, νομικής, εργασιακής και κοινωνικής συμβουλευτικής, καθώς και για τις πηγές χρηματοδότησης αλλά και τις συνεργασίες με άλλους οργανισμούς και ΜΚΟ που έχει αναπτύξει η “ΕΠΑΝΟΔΟΣ”.

Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την διαδικασία επανένταξης των αποφυλακισμένων στην εργασία, τα προβλήματα που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της πορείας αυτής καθώς και τους πιθανούς τρόπους αντιμετώπισης τους.

Τέλος ο Γιώργος Πεταλωτής δήλωσε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικός αλλά και ευαίσθητος ο ρόλος της “ΕΠΑΝΟΔΟΥ” αλλά και άλλων παρόμοιων κέντρων που θα τύχουν της ιδιαίτερης προσοχής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ σε νέα προγραμματισμένη συνάντηση με τους υπεύθυνους του Κέντρου, θα αναλυθούν ενδελεχώς τα προβλήματα αλλά κυρίως οι προοπτικές της “ΕΠΑΝΟΔΟΥ”.

.