Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Το πάλεψαν αλλά έχασαν τα κορίτσια του βόλεϊ στην Ξάνθη

Την ήττα με 3-1 γνώρισε η Εθνική Γυναικών από την Γαλλία / Σε λίγα λεπτά ξεκινά
η αναμέτρηση των ανδρών
με την Ολλανδία
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
 
 
Με γλυκόπικρη γεύση έφυγαν από το γήπεδο τα κορίτσια της Εθνική μας ομάδας βόλει των γυναικών, αφού στο πρώτο απο τα δύο παιχνίδι κόντρα στη Γαλλία στην Ξάνθη, έχασαν μεν με 3-1 σετ αλλά θα μπορούσαν να είχαν πετύχει το κάτι παραπάνω Τα κορίτσια του Τάκη Φλώρου έχασαν χωρίς αντίσταση το πρώτο σετ, ωστόσο στη συνέχεια ανέβασαν την απόδοση τους και έφτασαν στην ισοφάριση, και αν απέφευγαν τα λάθη στα κρίσιμα σημεία, θα διεκδικούσαν με αξιώσεις τη νίκη.


Το πρώτο σετ, κατέληξε εύκολα στην Γαλλία με 18-25 , καθώς από το ξεκίνημα είχε τα ηνία στο σκορ. Οι Γαλλίδες πήραν ένα προβάδισμα 3 πόντων (3-6) από το ξεκίνημα, αναγκάζοντας τον Τάκη Φλώρο να πάρει τάιμ άουτ, το οποίο δεν είχε ιδιαίτερο αποτέλεσμα, καθώς οι αθλήτριες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος συνέχισαν να μην μπορούν να διασπάσουν το ισχυρό μπλοκ της Γαλλίας. Η διαφορά σταθεροποιήθηκε στους 6 πόντους υπερ της Γαλλίας και παρά τις προσπάθειες των αθλητριών της Εθνικής μας δεν μπόρεσε να αλλάξει κάτι.Ο Τάκης Φλώρος ¨ανακάτεψε την τράπουλα¨, βάζοντας στο παιχνίδι την Κατερίνα Γιώτα στη θέση της Τζανακάκη, χωρίς όμως ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Παρά τις προσπάθειες της Τσίμα, που μείωσε το σκορ σε 18-23 με διαδοχικούς πόντους της, αναγκάζοντας τον Γάλλο ομοσπονδιακό τεχνικό να πάρει τάιμ άουτ, δεν άλλαξε κάτι και το σετ κατέληξε σε Γαλλικά χέρια.

Σαφώς βελτιωμένη παρουσιάστηκε η Εθνική μας στο δεύτερο σετ, στο οποίο συμβάδιζε στο σκορ με την Γαλλία και κατάφερε να πάρει τα ηνία στο σκορ με 13-12 με κόντρα επίθεση της Τσίμα, το οποίο όμως έγινε 13-16 με μπλοκ στην Μερτέκη με ένα σερί 4-0 για τις Γαλλίδες , εκμεταλλευομένες κυρίως τα λάθη των δικών μας παιχτριών.Ωστόσο, τα κορίτσια του Φλώρου δεν το παράτησαν και πήραν ξανά το προβάδισμα με 21-19 με πρώτο χρόνο της Κυριακίδου και επίθεση της Τσίμα. Το σετ κατέληξε όμως σε ελληνικά χέρια με 25-22, με πρωταγωνίστρια την Τσίμα.

Στο τρίτο σετ, οι δύο ομάδες συμβάδιζαν πάλι στο σκορ, ωστόσο ένα 4-0 σερί της Γαλλίας έδωσε προβάδισμα 3 πόντων στις Γαλλίδες (9-12), αναγκάζοντας τον Τάκη Φλώρο να ζητήσει τάιμ άουτ. Με διαδοχικά μπλοκ , το 11-14 έγινε 14-14 για την Εθνική μας! Ωστόσο μετά το τεχνικό τάιμ αόυτε, οι Γαλλίδες πήραν εκ νέου προβάδισμα με 16-19, αναγκάζοντας τον Τάκη Φλώρο να πάρει τάιμ άουτ. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των Ελληνίδων, το σετ κατέληξε σε Γαλλικά χέρια με 21-25

Στο τέταρτο σετ οι Γαλλίδες , παρότι ξεκίνησαν πολύ καλά το παιχνίδι, δείχνοντας πως θα πάρουν πολύ εύκολα το σετ, η Εθνική μας αντέδρασε και μείωσε σε 9-12 και εν συνεχεία σε 15-17, δείχνοντας θέληση για να κάνουν την ανατροπή. Ωστόσο οι Γαλλίδες ήταν πιο έμπειρες και δεν τα έχασαν, παίρνοντας διαφορά ασφαλείας (17-22) και στη συνέχεια το σετ με 17-25.

 
Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/