Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Αποκάλυψη-σοκ: και παίκτης του Πανθρακικού στο κύκλωμα με τα στημένα!

Διαβάζοντας τα ονόματα δεν το είχαμε προσέξει και συγνώμη για αυτό. Τον θυμήθηκε το Thrakisport που ανεβάζει έτσι στους τρεις τους "Θρακιώτες" που εμπλέκονται στο σκάνδαλο που ταλανίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο
ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ
Ο (ΠΡΩΗΝ) ΠΑΙΚΤΗΣ
ΤΟΥ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΥ;



Σεισμό προκαλεί στο ελληνικό αθλητικό στερέωμα το σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες, καθώς την Παρασκευή δόθηκαν στην δημοσιότητα και τα 83 ονόματα που εμπλέκονται σε αυτό. Η έκπληξη ήταν μεγάλη για τους Θρακιώτες, αφού στην λίστα περιλαμβάνονται τρία άτομα που έχουν άμεσες σχέσεις με το γεωγραφικό μας διαμέρισμα. Ανάμεσα σε αυτούς και ο προπονητής του Πανθρακικού Σάββας Παντελίδης, που μόλις την προηγούμενη εβδομάδα είχε ανανεώσει το συμβόλαιο συνεργασίας του με την ομάδα της Κομοτηνής.


Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, σε βάρος του Παντελίδη πρέπει να κινηθεί ποινική δίωξη για τρία αδικήματα: «παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση», «απάτη κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια που υπερβαίνει το ποσό των 15.000 ευρώ» και «νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια».

Ωστόσο, διώξεις ασκούνται για άλλα δύο άτομα που έχουν άμεσες σχέσεις με την περιοχή. Ο ένας είναι ο ποδοσφαιριστής Γιώργος Σαλαμαστράκης και ο δεύτερος ο επιχειρηματίας Γιώργος Χριστοβασίλης. Αμφότεροι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες «δωροδοκία και δωροληψία για την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα» και «νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες».

Ο Σαλαμαστράκης είχε αποκτηθεί πέρυσι από τον Πανθρακικό, έπειτα από εισήγηση του Παύλου Δερμιτζάκη που τον ήξερε από τον Διαγόρα Ρόδου. Ήρθε στην Θράκη και υπέγραψε συμβόλαιο δύο ετών, ωστόσο μετά την αποχώρηση του καβαλιώτη τεχνικού για τον ΠΑΟΚ, αποχώρησε και αυτός από την ομάδα χωρίς να προλάβει να αγωνιστεί σε κανένα επίσημο παιχνίδι. Πέρυσι αγωνίζονταν στον Διαγόρα, αλλά τελευταία φημολογούνταν ότι ο Πανθρακικός είχε εκφράσει εκ νέου ενδιαφέρον για την περίπτωσή του και κινούνταν στην κατεύθυνση της απόκτησής του. Ο ίδιος ο Σαλαμαστράκης εμφανίζει άγνοια για το πώς βρέθηκε το όνομά του στην λίστα. «Δεν ξέρω ειλικρινά τι να πω. Δεν έχω ιδέα από που προήλθαν αυτές οι κατηγορίες. Είμαι απλήρωτος όλη την χρονιά, δεν έχω λεφτά και έχω βρεθεί και μπλεγμένος. Ό,τι χρήματα έβαζα στην άκρη τόσα χρόνια, φέτος έχουν τελειώσει και ζούμε με δανεικά από τα συγγενικά μας πρόσωπα. Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα. Είμαι καθαρός», τονίζει χαρακτηριστικά ο 30χρονος αμυντικός.

Ο Χριστοβασίλης τυγχάνει μεγαλομέτοχος και πρόεδρος στον ΠΑΣ Γιάννενα. Δεν είχε ποτέ εμπλοκή στα αθλητικά πράγματα της Θράκης, είχε και έχει όμως σημαντική παρουσία στην Ροδόπη σε οικονομικό και επιχειρηματικό επίπεδο, καθώς δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στην Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής (καθότι ιδιοκτήτης της εταιρείας χρωμάτων «Benjamin Moore» που διαθέτει εργοστάσιο εκεί). Και ο Χριστοβασίλης σε δηλώσεις του εμφανίζεται «έκπληκτος και πλήρως απογοητευμένος», αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι ανέθεσε στον δικηγόρο του να βρει έναν τρόπο, προκειμένου να πάει στην εισαγγελία να δώσει οποιεσδήποτε διευκρινήσεις του ζητηθούν. «Η εμπλοκή του ονόματός μου, θίγει προσωπικά τον εαυτό μου, την οικογένεια μου, αλλά και την ομάδα μου…», σχολιάζει ο γνωστός επιχειρηματίας.

Αν για την Θράκη αυτά ήταν τα ονόματα που προκάλεσαν μεγάλη αίσθηση λόγω τοπικού ενδιαφέροντος, στην υπόλοιπη χώρα αυτό που προκάλεσε σοκ και δέος ήταν αυτό του προέδρου του Ολυμπιακού Ευάγγελου Μαρινάκη καθώς και του αντιπροέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και πρώην προέδρου της ΕΠΑΕ Αθανάσιου Κανελλόπουλου. Αλλά όχι μόνον αυτά, στην λίστα των 83 περιλαμβάνονται ακόμα μεγάλα ονόματα, όπως ο διεθνής ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Αβραάμ Παπαδόπουλος και ο παίκτης του Άρη Κώστας Μενδρινός, οι διαιτητές του ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός Δημήτρης Καλόπουλος και Τάσος Τρύφωνος και σημαντικοί παράγοντες άλλων ομάδων, παίκτες, διαιτητές και μπουκμέικερς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μπλεγμένος με την υπόθεση φέρεται και ο δραμινός ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ελπίδων Γιώργος Γεωργιάδης, ενώ ως παράπλευρη απώλεια χαρακτηρίζεται και ο καβαλιώτης διεθνής μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού Γιάννης Μπουρούσης, που εμφανίζεται σε μία τηλεφωνική συνδιάλεξη να ζητά το «φάρμακό» του από τον Μάκη Ψωμιάδη, με αποτέλεσμα πλέον να αντιμετωπίζει κατηγορίες για ντόπινγκ. Υπενθυμίζεται ότι ο Ψωμιάδης είναι από τα πρώτα ονόματα που ανακοινώθηκαν ήδη από την Πέμπτη και καταζητείται μαζί με άλλους τέσσερις στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ενώ ήδη έχουν συλληφθεί δέκα άτομα, μεταξύ των οποίων ο γιος του Σταύρος Ψωμιάδης αλλά και ο Αχιλλέας Μπέος. Οι τελευταίοι ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Δευτέρα στον ανακριτή.

Σε βάρος και των 83 εμπλεκομένων (άρα και του προπονητή του Πανθρακικού) εκδόθηκε διάταξη απαγόρευσης εξόδου από την χώρα. Ωστόσο πρέπει να τονιστεί ότι πλην των δέκα που συνελήφθησαν και των πέντε για τους οποίους έχουν εκδοθεί εντάλματα, οι υπόλοιποι δεν κινδυνεύουν να βρεθούν με χειροπέδες καθώς θα κληθούν απευθείας για να καταθέσουν στον ανακριτή. Υπενθυμίζεται ότι το εισαγγελικό πόρισμα αριθμεί 130 σελίδες ενώ στο σύνολό της η δικογραφία με τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες των περίπου 80 cd’s, που αποτελούν και το βασικό αποδεικτικό υλικό, αριθμεί περισσότερες από 10.000 σελίδες και χρειάστηκε καρότσια για να μεταφερθεί από το γραφείο του εισαγγελέα σε αυτό του ανακριτή!!!


Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/