Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Μαρτυρικός θάνατος δεκάδων σκυλιών με φόλες στην Ξάνθη

Σοκ από καταγγελίες που κάνουν φιλοζωικά σωματεία και τις οποιίες συνοδεύουν και από φωτογραφίες

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ
ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Χθες το βράδυ για ακόμη μία φορά κάτοικοι της περιοχής Λευκού Πύργου πληροφόρησαν το Σωματείο Ζωοφίλων Ξάνθης (ΣΩ.ΖΩ.) για ένα τραγικό περιστατικό. Δεκάδες σκυλιά ξεψυχούσαν στο δρόμο, σκυλιά που φρόντιζαν πολλοί στην περιοχή εκείνη, σκυλιά εγκαταλλελειμένα που το μόνο που έψαχναν ήταν ένα χάδι, λίγο νερό και φαγητό. Φωτογραφίες ενός κατοίκου για το γεγονός αυτό μας κάνουν να ντρεπόμαστε για την απανθρωπιά μερικών ή και ενός ανθρώπου. Δεκάδες άτυχα σκυλιά ήταν δηλητηριασμένα με φόλες και είχαν βρει μαρτυρικό θάνατο.

Δυστυχώς, κάποιο αρρωστημένο μυαλό ήταν αυτό που έβαλε πάλι το χέρι του και έσπειρε το θάνατο στα άτυχα αυτά τετράποδα. Είναι ένα θέμα, που αν μη τι άλλο πρέπει να διερευνηθεί, διότι συν τοις άλλης, το γεγονός αυτό κάθε αυτό, εκθέτει τον πολιτισμό μας στη διεθνή κοινότητα. Δυστυχώς, πριν από λίγο καιρό σημειώθηκε παρόμοιο περιστατικό και στους Τοξότες .

Η φόλα αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για τα μικρά παιδιά. Πρόκειται για δηλητήριο σε ελκυστική και βρώσιμη μορφή και είναι πολύ εύκολο για ένα μικρό παιδάκι να μπει στον πειρασμό να το δοκιμάσει αν το βρει μπροστά του παίζοντας στο πάρκο ή στην αυλή του. Και φυσικά μια τέτοια κίνηση μπορεί να αποβεί μοιραία.

Το πρόβλημα της φόλας δεν αφορά μόνο τους φιλόζωους συμπολίτες μας και ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς.

Παρακαλούμε όσοι ξέρετε κάτι σχετικά με το ποιος διέπραξε αυτό το έγκλημα να επικοινωνήσει με την αστυνομία ή με το Φιλοζωικό Σωματείο.

Τηλ. 6985901160, xanthisozo@yahoo.gr

Μας αφορά όλους!

Σύμφωνα με το νόμο η κακοποίηση, η εγκατάλειψη, η δηλητηρίαση και η βάναυση μεταχείριση των ζώων τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μη εξαγοράσιμη και χρηματική ποινή μέχρι 30.000 ευρώ, ανεξάρτητα από το διοικητικό πρόστιμο.
 
 
Πηγή:  http://www.adespoto.gr/