Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Σε εξέλιξη η ομιλία Παπανδρέου. Μετά την ΚΟ ο ανασχηματισμός

Στην κυβέρνηση ο Βενιζέλος – γεφυρώθηκε το χάσμα

Στήριξη από όλους τους υπουργούς στον πρωθυπουργό

Ποιοί μένουν και ποιοί φεύγουν από το νεο σχήμα
     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Στην αίθουσα της Ολομέλειας ξεκίνησε για πρώτη φορά στα χρονικά η πιο κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Μπαίνοντας στην αίθουσα ο κ. Παπανδρέου καταχειροκροτήθηκε από όλους τους βουλευτές που σηκώθηκαν όρθιοι.

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι ανέλαβε την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας μια στιγμή που η χώρα βρισκόταν στο χείλος της καταστροφής. Όπως τόνισε πήραν στις πλάτες τους αμαρτίες άλλων και δίνουν μάχη εδώ και 20 μήνες για να σταθεί η χώρα στα πόδια της.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για τρία στοιχήματα, με πρώτο εκείνο του χρέους και των ελλειμμάτων. Δεύτερο στοίχημα ήταν οι μεγάλες αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις που χρειαζόταν η χώρα εδώ και χρόνια και το τρίτο σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου είναι να καταφέρουν η Ελλάδα να παίξει σημαντικό ρόλο στις ευρωπαϊκές εξελίξεις, όπως για τα κερδοσκοπικά παιχνίδια των αγορών.

Ο κ. Παπανδρέού έκανε κριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση λέγοντας πως έκανε σοβαρά λάθη μπροστά σε αυτή την πρωτοφανή κρίση, ενώ αποκάλυψε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ για το νέο σχέδιο δανεισμού της Ελλάδας, ένα πρόγραμμα μαμούθ, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Τη συνεδρίαση ξεκίνησε ο κ. Έξαρχος ο οποίος έκανε λόγο πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι για τα δύσκολα με τον πρόεδρο τον κ. Παπανδρέου και κατηγόρησε όλους όσους έριχναν "κροτίδες" μέσω των δηλώσεών του στα κανάλια. Δήλωσε ότι όλοι πρέπει να είμαστε δίπλα στον κ. Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Παπανδρέου αναμένεται να προκαλέσει τους βουλευτές του όποιος θέλει να τον αμφισβητήσει να το πράξει αυτό την Τρίτη που θα γίνει η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

“Οσοι με αμφισβητούν θα έχουν την χρυσή ευκαιρία να το κάνουν την Τρίτη”, θα πει χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

Ολα δείχνουν οτι ο ανασχηματισμός θα γίνει και οτι το χάσμα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο έχει γεφυρωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον επικείμενο ανασχηματισμό, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να τοποθετηθεί στο υπουργείο Εξωτερικών ο κ. Βενιζέλος και να μετακινηθεί στο υπουργείο Αμυνας ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Επίσης, όλα τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν οτι φεύγουν στενοί συνεργάτες του κ.Παπανδρέου σε κρίσιμα υπουργεία – κάποιοι εξωκοινοβουλευτικοί, ενώ μένουν στο νεο κυβερνητικό σχήμα η κα Διαμαντοπούλου και ο κ. Χρυσοχοϊδης.

Επίσης, ανοικτό είναι το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για το Μεσοπρόθεσμο αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα της σημερινής συνεδρίασης της Κ.Ο αλλά και του ταξιδιού του στις Βρυξέλλες το οποίο τελικά θα γίνει αύριο.


Πηγή:  http://www.newsit.gr/