Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Αλαλούμ: Μηχανογραφικά χωρίς... βαθμολογίες καταθέτουν από την Παρασκευή οι υποψήφιοι

Δεν θα ανακοινωθούν σήμερα οι βάσεις, όπως είχε προγραμματιστεί
Στο κόκκινο η αγωνία υποψηφίων και των γονέων τους

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Σύγχυση επικρατεί μεταξύ των υποψηφίων για εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι οποίοι ετοιμάζονται να καταθέσουν τα μηχανογραφικά τους από την Παρασκευή.

Η σύγχυση οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχουν εκδοθεί ακόμη οι βαθμολογίες, τις οποίες θα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι πριν αρχίσει η κατάθεση των δελτίων.

Πρόκειται για πρωτοφανή ανατροπή των εξεταστικών δεδομένων, καθώς κάθε χρόνο τα μηχανογραφικά δελτία συμπληρώνονται αφού ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων. Και αυτό γιατί οι υποψήφιοι διάλεγαν την σχολή τους αφού, πρώτα, μάθαιναν τις βαθμολογίες τους.

Όλοι στην εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας αλλά και οι οικογένειες των υποψηφίων ανέμεναν ότι εφόσον δόθηκε η ημερομηνία της 17ης Ιουνίου ως ημέρα έναρξης της συμπλήρωσης των μηχανογραφικών δελτίων, τότε η τελευταία ημέρα για την ανακοίνωση των βαθμολογιών, θα ήταν η αυριανή, δηλαδή Πέμπτη.

Κάθε χρόνο οι υποψήφιοι είχαν στην διάθεση τους τουλάχιστον 15 ημέρες για να συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά τους δελτία, καθώς πρόκειται για διαδικασία που απαιτεί χρόνο και συγκέντρωση.

Εάν λοιπόν οι βαθμολογίες δοθούν τελικά στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, ήδη οι υποψήφιοι έχουν χάσει δυο ή τρεις ημέρες.

Από εφέτος η υποβολή των μηχανογραφικών των υποψηφίων Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, θα γίνεται αποκλειστικά μέσω Διαδικτύου.


Πηγή:  http://www.in.gr/