Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Συνελήφθησαν τέσσερις διακινητές και 10 λαθρομετανάστες στην Ροδόπη

Καταδίωξη για να πιάσουν τον πρώτο από αυτούς, πήγαν τρεις για να τον μαζέψουν
Και πάλι με κλεμμένο αυτοκίνητο από την Αθήνα γίνονταν η δουλειά

   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Συνελήφθησαν την 06-07-2011, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης, τέσσερεις (4) διακινητές και δέκα (10) μη νόμιμοι μετανάστες (ένας υπήκοος Παλαιστίνης και εννιά (9) υπήκοοι Σομαλίας).


Συγκεκριμένα, το πρωί της Τετάρτης (06-07-2011), στη Εγνατία Οδό Μέστης Κομοτηνής αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών έκαναν σήμα σε 30χρονο ημεδαπό, οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημα του. Ο 30χρονος δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και κατευθύνθηκε στο Μίσχο Ροδόπης. Οι αστυνομικοί τον ακολούθησαν και αυτός εγκατέλειψε σε αγροτική περιοχή το αυτοκίνητο, διαφεύγοντας αρχικά την σύλληψη. Εντός του οχήματος εντόπισαν, δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους μετέφερε παράνομα.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί αφού απέκλεισαν την περιοχή και λίγο αργότερα εντόπισαν τον διακινητή, κρυμμένο πίσω από βλάστηση, καθώς επίσης και ένα δεύτερο αυτοκίνητο, το οποίο έφτασε στο σημείο, προκειμένου να τον παραλάβει. Στο δεύτερο όχημα επέβαιναν τρεις ημεδαποί – διακινητές , ένας 29χρονος (οδηγός), ένας 25χρονος και ένας 26χρονος, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 30χρονος δράστης, ήταν κλεμμένο από την Πεύκη Αττικής, ενώ οι πινακίδες του είχαν εμφανή σημάδια πλαστότητας.

Κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ένα ζεύγος πινακίδες και τρία κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.
.