Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Ποιος Θρακιώτης πολιτικός πήγε στην δεξίωση του αμερικανού πρέσβη;

Η 4η Ιουλίου έπεσε Δευτέρα, αλλά η εκδήλωση για την ημέρα της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας έγινε χθες με παρόντες, μεταξύ πολλών άλλων, τους Πάγκαλο, Λαμπρινίδη, Μπεγλίτη, Ντόρα, Αβραμόπουλο, Σγουρό, Καμίνη και έναν Θρακιώτη.  ΠΟΙΟΝ;


ΠΕΣΜΕΝΑ τα πράγματα και στη δεξίωση για την ημέρα της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας. Η 4η Ιουλίου έπεσε Δευτέρα, αλλά η εκδήλωση έγινε χθες. Πού; Στον κήπο της πρεσβευτικής κατοικίας στην Παναγή Κυριακού όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια και όχι στον χώρο της πρεσβείας όπως παλαιότερα. Αδιαχώρητο, πάντως, δεν υπήρξε.


Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΡΙΑ ΜΟΥ εντόπισε εκεί τον αντιπρόεδρο Θόδωρο Πάγκαλο, καθώς και τους υπουργούς Εξωτερικών και Αμυνας Σταύρο Λαμπρινίδη και Πάνο Μπεγλίτη. Από τη Ν.Δ. περπάτησαν στο γρασίδι ο αντιπρόεδρος του κόμματος Δημήτρης Αβραμόπουλος, καθώς και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης. Παρούσα, βεβαίως, με τον αναγκαίο αέρα η Ντόρα Μπακογιάννη. Ηταν ακόμη εκεί ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, καθώς αμφότεροι είναι τυπικοί.

ΟΣΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ από τον αμερικανό πρεσβευτή Ντάνιελ Μπένετ-Σμιθ να πει κάτι για την οικονομική κρίση, διαψεύσθηκαν. Αυτή παρέμεινε εκτός τειχών της αμερικανικής πρεσβευτικής κατοικίας. Ο Μπένετ-Σμιθ προτίμησε να το πάει θεσμικά και να μιλήσει για θέματα δημοκρατίας. Αλλωστε, η 4η Ιουλίου έχει να κάνει με τη θέσμιση του αμερικανικού κράτους. Από την άλλη, ίσως η επιλογή της θεματικής να μην είναι τυχαία, δεδομένων όλων όσα έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό.
 
 
Πηγή:  http://www.tanea.gr/