Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Θα γίνει και φέτος λειτουργία τον Δεκαπενταύγουστο στην Παναγία Σουμελά!

Την πρόθεσή του να λειτουργήσει και φέτος στην ιστορική μονή στην Τραπεζούντα του Πόντου επιβεβαίωσε σε αντιπροσωπεία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος στο Φανάρι ο  Πατριάρχης
   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Την πρόθεσή του να λειτουργήσει και φέτος στην ιστορική μονή της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα του Πόντου, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, τον Δεκαπενταύγουστο, επιβεβαίωσε σε αντιπροσωπεία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος στο Φανάρι ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος.


Η τετραμελής αντιπροσωπεία της ΠΟΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο και πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας, Γιώργο Παρχαρίδη, και τους Γιώργο Γεωργιάδη, γεν. γραμματέα, Κωνσταντίνο Αλεξανδρίδη, α' αντιπρόεδρο, και Γεώργιο Βαρυθυμιάδη, πρόεδρο του ΣΠΟΣ Νότιας Ελλάδος και Νήσων, «εξέφρασε τη συμπαράστασή της για όλες τις ενέργειες του Οικουμενικού Θρόνου που για δεύτερη χρονιά πετυχαίνει τη λειτουργία της ιστορικής Μονής της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο».

Οπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕ, πρόθεσή της «είναι, όπως και πέρυσι, να υποστηρίξει με την παρουσία μελών της το προσκύνημα και φέτος το Δεκαπενταύγουστο στην Τραπεζούντα, με ευπρέπεια, θρησκευτική ευλάβεια και τήρηση των κανόνων. Αυτό δε προτείνει και προτρέπει σε όλους τους συμπατριώτες Ποντίους από όλο τον κόσμο που θα θελήσουν να παρευρεθούν εκείνη την ημέρα στην Τραπεζούντα. Η ΠΟΕ αισθάνεται δικαιωμένη για την απόλυτη στήριξη της πνευματικής δικαιοδοσίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου στον ιστορικό χώρο του Πόντου και θα ενισχύσει την προοπτική αυτή με κάθε πρόσφορο μέσο», καταλήγει η ανακοίνωση.
 
.