Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Απόφαση - βόμβα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου: Επιτρέπεται η απαγόρευση ανέγερσης μιναρέδων

Απορρίφθηκαν οι μαζικές προσφυγές μουσουλμανικών οργανώσεων

Η απόφαση βγήκε για την Ελβετία αλλά αφορά άμεσα και την Θράκη

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Απέρριψε, ως απαράδεκτες, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τις προσφυγές μουσουλμανικών οργανώσεων, που υποστήριζαν ότι η απαγόρευση ανέγερσης μιναρέδων στην Ελβετία, είναι αντίθετη με την Σύμβαση προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


Το Δικαστήριο κήρυξε απαράδεκτες τις προσφυγές των μουσουλμανικών οργανώσεων, με το αιτιολογικό ότι τα μέλη τους δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι υπήρξαν, άμεσα ή έμμεσα θύματα της σχετικής απόφασης των Ελβετικών αρχών καθώς και ότι η απαγόρευση για ανέγερση μιναρέδων δεν συνιστά παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας και των διακρίσεων εξαιτίας της θρησκείας.

Η απόφαση αυτή αφορά προφανώς την Ελβετία αλλά αποδεικνύει ότι επιτρέπεται βάσει του Ευρωπαϊκού Δικαίου να λέει ενίοτε κανείς και όχι στις συνεχείς ανεγέρσεις μιναρέδων. Κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στην Θράκη. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι πρέπει και να γίνει - έτσι απλά για να γίνει. Αλλά όπου δεν υφίσταται θρησκευτική ανάγκη ή για να επιτευχθεί η ανέγερση γίνονται άλλες παραβιάσεις στις οποίες οι αρμόδιες αρχές κάνουν τα στραβά μάτια, καλό θα ήταν να ληφθεί υπόψιν η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου...

 
Τhrakilive