Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Δεν τα κατάφερε η Κολτσίδου στον τελικό του Παγκοσμίου της Γαλλίας

Η αλεξανδρουπολίτισσα αθλήτρια αναδείχθηκε 12η (και... τελευταία) στο άλμα εις ύψος, αλλά και μόνο η παρουσία στον τελικό της σπουδαίας διοργάνωσης που φιλοξενείται στην Λιλ είναι μεγάλη επιτυχία

          ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ Η ΙΔΙΑ;

Την 12η θέση με 1.65μ πήρε η Ιωάννα Κολτσίδου στον τελικό του ύψους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου Παίδων κορασίδων στη Λιλ της Γαλλίας. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια που έχει ατομικό ρεκόρ 1.75μ, υπερέβη με την πρώτη προσπάθεια το 1.65μ, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, αφού απέτυχε τρεις φορές στο 1.70μ.

Οι δυνατότητες της Ιωάννας είναι σαφώς μεγαλύτερες κάτι που έχει αποδείξει τη φετινή χρονιά. Όμως, δεν βρέθηκε στη μέρα της, ενώ σε συνδυασμό με τις κακές καιρικές συνθήκες - είχε αέρα και βροχή - αλλά και την απουσία του προπονητή της από το πλευρό της για να της δώσει χρήσιμες συμβουλές, δεν μπορούσε να βρει ρυθμό. «Δεν μπόρεσα να βρω το ρυθμό μου. Θα ήθελα ένα καλό αγώνα και ας έπαιρνα πάλι αυτή τη θέση δεν θα με πείραζε. Είμαι όμως ικανοποιημένη που αγωνίστηκα στον πρώτο τελικό της καριέρας μου σε τόσο μεγάλη διοργάνωση» είπε η Κολτσίδου σε δηλώσεις της εμφανώς στεναχωρημένη.

Βέβαια η συμμετοχή και μόνο σε έναν τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος για την 17χρονη από την Αλεξανδρούπολη είναι ένα σπουδαίο γεγονός. Και αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στην ίδια όσο και στον προπονητή της στον Πρωτέα Σάκη Δημαρά. Γα την ιστορία, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Λίγκια Γκρόζαβ (Ρουμανία) με 1.87μ που είναι και η κορυφαία επίδοση της χρονιάς στην κατηγορία, ενώ δεύτερη με το ίδιο ύψος κατετάγη η Ιρίνα Χερατσένκο (Ουκρανία) και 3η η Τσάνις Πόρτερ (Τζαμάικα) με 1.82μ.


Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/