Σάββατο, 9 Ιουλίου 2011

Σοβαρός τραυματισμός κορυφαίου Έλληνα Παραολυμπιονίκη της κολύμβησης

Συγκλονισμένη όλη η ελληνική αποστολή που αγωνίζεται στο Βερολίνο, στην οποία ως γνωστόν μετέχει και ο κομοτηναίος αθλητής Άλεξ Ταξιλδάρης, ενώ για το θέμα ενημερώθηκε και ο υφυπουργός Υγείας Χρήστος Αηδόνης

     ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Από τον σοβαρό τραυματισμό του Γιάννη Κωστάκη, χάλκινου Ολυμπιονίκη στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας σημαδεύτηκε το το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης αθλητών με αναπηρίες στο Βερολίνο. Ο 40χρονος κολυμβητής, λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στα 100 μέτρα ελεύθερο (S3), έπεσε θύμα σοβαρού ατυχήματος με το αναπηρικό του αμαξίδιο, που μπορεί να του στερήσει ακόμη και τη συμμετοχή στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Ο Κωστάκης που είναι τετραπληγικός από το 1996 μετά από αυτοκινητικό ατύχημα, υπέστη κάταγμα και στα δύο πόδια. Χρειάστηκε άμεσα να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο ένα πόδι, ενώ την Δευτέρα θα ξαπλώσει εκ νέου στο χειρουργικό κρεβάτι, προκειμένου να γίνει αποκατάσταση στο άλλο πόδι. Θα παραμείνει στο νοσοκομείο του Βερολίνου για διάστημα τουλάχιστον 10 ημερών πριν επιστρέψει στην Αθήνα προκειμένου να ξεκινήσει θεραπευτική αγωγή, η πορεία της οποίας θα δείξει εάν είναι σε θέση να βρίσκεται στην Παραολυμπιακή αποστολή για τους Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

“Συγκλονίστηκα στο άκουσμα της είδησης. Ελπίζω τα νέα από τις χειρουργικές επεμβάσεις στις οποίες θα υποβληθεί, να είναι ευχάριστα γιατί πρόκειται για έναν εξαιρετικό αθλητή, έναν σπάνιο άνθρωπο με πολλά ψυχικά χαρίσματα και τεράστια δύναμη. Επικοινώνησα μαζί του, όπως και με τον ομοσπονδιακό τεχνικό προκειμένου να ενημερωθώ προσωπικά, ενώ σήμερα το πρωί επικοινώνησα με τον Υφυπουργό Υγείας, κ. Χρήστο Αηδόνη, από τον οποίο ζήτησα να προχωρήσει στις δέουσες διαδικασίες ώστε να εξασφαλιστεί η παραμονή του αθλητή στο νοσοκομείο του Βερολίνου για το επόμενο διάστημα και στη συνέχεια να υπάρξει τρόπος επιστροφής του στην Ελλάδα. Μου υποσχέθηκε ότι το Υπουργείο Υγείας και ο ίδιος προσωπικά θα φροντίσει ώστε ο Κωστάκης να μην αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα κατά την παραμονή του στη γερμανική πρωτεύουσα αλλά ούτε και στην επιστροφή του στην Αθήνα, η οποία υπολογίζεται για μετά από 10 ημέρες....” δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, Γιώργος Φουντουλάκης,

Ο Κωστάκης πριν από το ατύχημα είχε ασχοληθεί με το θαλάσσιο σκι. Ξεκίνησε την κολύμβηση για αποκατάσταση μετά το ατύχημα που είχε και γρήγορα έφτασε σε υψηλό επίπεδο. Το 2002, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αθλητών με αναπηρίες που διεξήχθη στην Αργεντινή, κατετάγη 3ος, ενώ η μεγαλύτερή του διάκριση ήταν στους Αγώνες της Αθήνας το 2004, όπου επίσης βρέθηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου των νικητών. Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, πριν από τρία χρόνια, ήταν 4ος τόσο στα 100μ. όσο και στα 200 μέτρα ελεύθερο κατηγορίας S3. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου πρόλαβε να κατακτήσει δύο μετάλλια, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο στα 100 και 50 μέτρα ελεύθερο αντίστοιχα (κατηγορία S3).


Πηγή:  http://www.enet.gr/