Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Ο Ανδρέας Λοβέρδος για τη μαζική περιτομή σε παιδιά στην Ξάνθη

Δεν ζητήθηκε η συνδρομή γιατρών του Νοσοκομείου Ξάνθης, διαβεβαιώνει ο υπουργός Υγείας απαντώντας εγγράφως σε ερώτηση που είχε υποβληθεί από τον Κυριάκο Βελόπουλο

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Δεν ζητήθηκε η συνδρομή ιατρών του Νοσοκομείου Ξάνθης διαβεβαιώνει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, απαντώντας εγγράφως σε ερώτηση που είχε υποβληθεί, σχετικά με πληροφορίες για μαζική διαδικασία περιτομής σε θρησκευτική τελετή σε οικισμό Ρομά της Ξάνθης.

Την ερώτηση είχε υποβάλει ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος ζητούσε να ενημερωθεί για το εάν το υπουργείο έχει λάβει γνώση από το τουρκικό προξενείο σχετικά με τη διοργάνωση μαζικών περιτομών σε παιδάκια έως πέντε ετών στον οικισμό Δροσερό.

«Η περιτομή είναι ιατρική πράξη που γίνεται σε χειρουργείο από ειδικευμένο ουρολόγο, παρουσία αναισθησιολόγου και από ιατρούς που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του οικείου και μόνον Ιατρικού Συλλόγου» υπογραμμίζει στην απάντησή του ο κ. Λοβέρδος, αναφερόμενος στη διαδικασία που πρέπει να ακολουθείται.

Αναφέρει, επίσης, ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης δεν γνωρίζει ούτε τον ακριβή χώρο τέλεσης ούτε άλλες λεπτομέρειες, σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο έλαβε χώρα η μαζική περιτομή, παρά μόνον όσες πληροφορίες διέρρευσαν από τον τοπικό Τύπο.


Πηγή:  http://www.zougla.gr/