Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Σοκ: Κλείνει σήμερα η ιστορικότερη ελληνική εφημερίδα της Πόλης;

Η ομογενειακή εφημερίδα "Απογευματινή" που εκδίδεται από το 1925 βάζει λουκέτο λόγω της κρίσης στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο

ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ;


«Η ρωμαίικη ‘Απογευματινή’ περιμένει θαύμα», γράφει η «Taraf» για την «Απογευματινή», μία από τις παλαιότερες εφημερίδες της Τουρκίας, που πρωτοεκδόθηκε το 1925. Η εφημερίδα περιήλθε σε αυτή τη δεινή κατάσταση επειδή έχασε τα έσοδά της από διαφημίσεις εξαιτίας της κρίσης στην Ελλάδα, σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα.

Η «Απογευματινή» ή θα κλείσει την ημέρα των γενεθλίων της ή θα γίνει κάποιο θαύμα. Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στο ιστορικό της εφημερίδας και στην συνεχή έκδοσή της από την ίδρυσή της, εκτός 14 ημερών μετά τα γεγονότα των 6-7 Σεπτεμβριανών του 1955.

Ο σημερινός ιδιοκτήτης της εφημερίδας κ Βασιλειάδης είπε ότι σε περίπτωση που δεν γίνει κάποιο θαύμα, η 12η Ιουλίου που είναι ημέρα των γενεθλίων της «Απογευματινής» θα είναι τώρα η τελευταία. Ο Βασιλειάδης λέει ότι το μέλλον της εφημερίδας εξαρτάται από την ρωμαίικη κοινότητα, το τουρκικό κράτος και τους Ρωμιούς που έχουν φύγει.


Πηγή:   http://www.tvxs.gr/