Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Συνάντηση των ΔΕΥΑ της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στην Κομοτηνή

Πραγματοποιήθηκε χθες, μετά από πρωτοβουλία του προέδρου της ΔΕΥΑ Κομοτηνής Δημήτρη Καρασταύρου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν θέματα που χρίζουν συλλογικής αντιμετώπισης

                    ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ;


Συνάντηση των προέδρων των ΔΕΥΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ, πραγματοποιήθηκε χθες στην Κομοτηνή, μετά από πρωτοβουλία του προέδρου της ΔΕΥΑ Κομοτηνής κ. Δημήτρη Καρασταύρου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν θέματα που χρίζουν συλλογικής αντιμετώπισης.
Έτσι, συζητήθηκαν θέματα όπως:

Η δυνατότητα χορήγησης άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση φωτοβολταϊκών και συμφωνήθηκε να υπάρξει επίσκεψη για το θέμα στο Υπουργείο Ανάπτυξης.
Η ενιαία αντιμετώπιση του προβλήματος της λυμματολάσπης από τις μονάδες βιολογικού καθαρισμού, το οποίο θα διερευνήσουν από κοινού οι τεχνικές υπηρεσίες, προκειμένου να βρεθεί ολοκληρωμένη λύση.
Τέλος, η από κοινού εξεύρεση λύσης στην καταγραφή και ψηφιοποίηση των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης.
Να σημειωθεί ότι οι πρόεδροι των ΔΕΥΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ, δήλωσαν τη στήριξή τους στον δοκιμαζόμενο Λαό της Κύπρου από τα τελευταία γεγονότα και αποφασίστηκε να κατατεθεί πρόταση στην ΕΔΕΥΑ, το συλλογικό όργανο των ΔΕΥΑ της χώρας, ώστε όλες οι ΔΕΥΑ από κοινού να καταβάλλουν ένα ποσό με το οποίο θα αγοραστεί και θα σταλεί στην Κύπρο, μία μεγάλη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που θα μετριάζει το πρόβλημα.

.