Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Η Καβάλα Oil θέλει να κρατήσει την υπόγεια αποθήκη

Μετατρέποντας το κοίτασμα αερίου «Νότια Καβάλα» σε υπόγεια αποθήκη φυσικού αερίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Τη μετατροπή του κοιτάσματος αερίου «Νότια Καβάλα» σε υπόγεια αποθήκη φυσικού αερίου ζητά η εταιρεία Energan Oil & Gas. Τη συγκεκριμένη παρουσίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μαθιός Ρήγας, παρουσία του πρόεδρου της θυγατρικής εταιρείας Καβάλα Oil Βαγγέλη Παππά.

Ο κ. Ρήγας δεν έκρυψε την ενόχλησή του από την τροποποίηση που γίνεται από νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ σε παλαιότερο άρθρο του Ν. 3428/2005, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα αντικατάστασης της άδειας εκμετάλλευσης φυσικού αερίου (που λήγει το 2014) με άδεια εγκατάστασης υπόγειας αποθήκης.

Ο κ. Ρήγας έκανε λόγο για μια επένδυση της τάξης των 400.000.000 ευρώ , η οποία θα συμβάλει σημαντικά στην περιφερειακή ανάπτυξη, είναι απόλυτα ασφαλής για το περιβάλλον, αναδεικνύει την Καβάλα σε ενεργειακό κέντρο και δεν υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση για το Δημόσιο.

Στο πλευρό της διοίκησης είναι και οι εργαζόμενοι που συνεδρίασαν εκτάκτως σε ξενοδοχείο της πόλης. Αποφασίστηκε η εν λευκώ εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου για να προχωρήσει σε όποια μορφή κινητοποιήσεων χρειαστεί.

.