Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Η συναυλία του Μανώλη Μητσιά στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου Ιάσμου


Πραγματοποιήθηκε
το βράδυ της Δευτέρας
με μεγάλη επιτυχία και
αρκετή συμμετοχή κόσμου

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
       ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Ήδη από νωρίς το βράδυ της Δευτέρας άρχισε να μαζεύεται κόσμος. Όχι μόνο Ιασμιώτες, αλλά και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής. Λίγο πριν αρχίσει η συναυλία το προαύλιο ήταν ασφυκτικά γεμάτο.

Οι παρουσιαστές της μουσικής βραδιάς ήταν η Χριστίνα Παντελίδου και ο Μαρίνος Μόσχος, οι οποίοι καλωσόρισαν το κοινό με τον πιο ένθερμο τρόπο. Πρώτα, στη σκηνή εμφανίστηκε ο «Βόρειος Ήχος», ένα συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 2002 στην Ξάνθη από μια ομάδα ντόπιων μουσικών και έκτοτε έχει καταφέρει να συνεργαστεί με σπουδαίους τραγουδιστές, όπως ο Γ. Νταλάρας, Γ. Ανδρεάτος, ο Δ. Μπάσης, ο Κ. Μακεδόνας. Το 2007 κυκλοφόρησαν την πρώτη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο «Ζωής σεργιάνι», την οποία μάλιστα μπορούσε να αγοράσει σε cd κάθε ενδιαφερόμενος από την έκθεση βιβλίου.

Λίγο αργότερα, εμφανίστηκε ο Μανώλης Μητσιάς, με την χαρακτηριστική αναλοίωτη φωνή του, ο μοναδικός Έλληνας τραγουδιστής με ένα τόσο ευρύ ρεπερτόριο: έντεχνο, ελαφρολαϊκό, λαϊκό .

Οι μεγαλύτεροι συνθέτες και ποιητές μας ( Μ. Χατζιδάκις, Μ. Θεοδωράκης, Β. Τσιτσάνης, Θ. Μικρούτσικος, Σ. Κραουνάκης, Μ. Τόκας και Ν. Γκάτσος, Ο. Ελύτης, Γ. Ρίτσος, Μ. Αναγνωστάκης, Γ. Σεφέρης, αλλά και πολλοί άλλοι) του εμπιστεύτηκαν τα αριστουργήματά τους. Συνολικά, έχει ηχογραφήσει 60 προσωπικούς δίσκους, ενώ παράλληλα έχει περιοδεύσει σε όλο τον κόσμο κάνοντας εμφανίσεις σε ιστορικά θέατρα και μεγάλα φεστιβάλ. Το κοινό σε όλη τη διάρκεια σιγοτραγουδούσε, χτυπούσε παλαμάκια, ενώ δε δίστασε και να χορέψει.

Στο τελικό αποτέλεσμα συνέβαλε τόσο η άψογη ηχητική κάλυψη όσο και ο φωτισμός που δημιουργούσε το συναυλιακό καλοκαιρινό χρώμα. καλά . Ανάμεσα στα τραγούδια που ξεχώρισαν ήταν το «Ποτέ» σε στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου και μουσική του Στ. Κραουνάκη, η «Πιρόγα» σε στίχους του. Ά. Αλκαίου και μουσική του Θ. Μικρούτσικου και φυσικά το θρακιώτικο «Μήλο μου κόκκινο» που κυριολεκτικά ξεσήκωσε τους θεατές. Ο Μανώλης Μητσιάς επέλεξε να τελειώσει αυτό το μουσικό ταξίδι, που διήρκησε περισσότερο από δύο ώρες, με το «Δρόμοι παλιοί» σε ποίηση του Μ. Αναγνωστάκη και μουσική του. Μ Θεοδωράκη. Ακολούθησαν οι σχετικές βραβεύσεις και απονομές από μέλη του συλλόγου. Βέβαια, μετά τη συναυλία δε χάλασε και το χατίρι στους θαυμαστές του να υπογράψει αυτόγραφα και να φωτογραφηθεί μαζί τους. Η βραδιά έκλεισε ήρεμα, αφού ακόμα και κατά την αποχώρηση δε δημιουργήθηκαν μποτιλιαρίσματα.


ΟΜΟΡΦΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΙΛΟΖΩΩΝ

Στο χώρο των εκδηλώσεων λειτουργούσε κι ένα μικρό περίπτερο που συγκέντρωνε χρήματα για την άμεση στείρωση αδέσποτων θηλυκών σκυλιών του Ιάσμου, ώστε να αποφευχθεί η αλόγιστη αναπαραγωγή τους.

Παράλληλα, όποιος ενδιαφερόταν μπορούσε να υιοθετήσει κι ένα ζωάκι. Ήταν μια εθελοντική κίνηση με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο και να μεταφέρει το μήνυμα: όχι στην εγκατάλειψη, όχι στη δηλητηρίαση, ναι στη στείρωση και στην πρόληψη.



Πηγή:   http://www.xronos.gr/