Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Μπράβο κορίτσια! Πρωταθλήτρια κόσμου η Ελλάδα στο πόλο!

Στην κορυφή του πλανήτη η Εθνική Υδατοσφαίρισης Γυναικών, μετά τη μεγάλη νίκη της με 9-8 στον τελικό της Σαγκάης επί της Κίνας
Είναι η πρώτη φορά που Εθνική Ομάδα στέφεται παγκόσμια πρωταθλήτρια σε οποιοδήποτε άθλημα
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Τη μεγαλύτερή της επιτυχία στον ομαδικό αθλητισμό πανηγυρίζει η Ελλάδα από το μεσημέρι της Παρασκευής. Η Εθνική γυναικών στην υδατοσφαίριση επικράτησε στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου, που διεξάγεται στη Σαγκάη, της διοργανώτριας Κίνας με 9-8, ανεβαίνοντας έτσι στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.

Με μια εμφάνιση βγαλμένη από τα πιο γλυκά τους όνειρα οι Ελληνίδες «γοργόνες» ανταποκρίθηκαν στην τεράστια πρόκλησης του αγώνα του χρυσού μεταλλίου, αφού κατέβαλαν όλα τα ψυχικά και σωματικά τους αποθέματα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν βρέθηκε ούτε μια φορά πίσω στο σκορ, κόντρα σε μια ομάδα-φόβητρο όπως η Κίνα, ενώ στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού διατηρούσε ένα άνετο προβάδισμα δυο και τριών τερμάτων.

Όλες οι Ελληνίδες αθλήτριες έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό του, συνεισφέροντας η καθεμιά τους στον τομέα της. Η αλάνθαστη Αλεξάνδρα Ασημάκη με τρία γκολ σε τρεις επιθέσεις, η Αντιγόνη Ρουμπέση και η αρχηγός Κική Λιόση έδωσαν τις επιθετικές λύσεις στο σκοράρισμα, την ώρα που το μεγάλο όπλο για την ομάδα του Γιώργου Μορφέση ήταν η εκπληκτική της άμυνα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως οι Κινέζες δεν βρήκαν καθόλου το εύκολο γκολ στις επιθέσεις με παίκτρια παραπάνω, ενώ η ελληνική οπισθοφυλακή κατάφερε και άντεξε στο τέταρτο οκτάλεπτο χωρίς τις Ηλέκτρα Ψούνη και Αγγελική Γερολύμου, οι οποίες είχαν αποβληθεί.

Μετά και το θρίαμβο της Σαγκάης, η Εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών αναμφίβολα μπορεί να αποκαλείται ως η πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, αφού είναι πρώτη φορά σε όλα τα ομαδικά αθλήματα, που ελληνικό συγκρότημα (σε επίπεδο ανδρών/γυναικών) κατακτάει το αντίστοιχο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Η ίδια Εθνική έχει κατακτήσει ακόμα το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, τη δεύτερη θέση στο Ευρωπαϊκό πέρυσι στο Ζάγκρεμπ και τώρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες στέφονται οι Αντιγόνη Ρουμπέση, η Κική Λιόση, η Γιούλη Λαρά, η Αντι Μελιδώνη, η Σταυρούλα Αντωνάκου, η Αλκηστη Αβραμίδου, η Φιλιώ Μανωλιουδάκη, η Αγγελική Γερόλυμου, η Αλεξάδρα Ασημάκη, η Χριστίνα Τσουκαλά, η Έλενα Κούβδου, η Ηλέκτρα Ψούνη και η Ελένη Γουλά.

Οι Ρουμπέση, Λιόση, Λαρά και Μελιδώνη ήταν μέλη της ομάδας, που κατέκτησε το ασημένιο στην Αθήνα το 2004. Όλες, πλην της απούσας Μαρίας Τσούρη, είχαν ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου πέρσι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 0-2, 4-4, 2-1

Κίνα (Χουάν Ζανέ): Γιανγκ, Τενγκ 1, Λιου 2, Σουν Γιούχουν, Χε 1, Σουν Γιάτινγκ 1, Σονγκ 1, Τσεν, Γουάνγκ Γι 2, Μα, Σουν Χουίζι, Ζιάνγκ, Γουάνγκ Γιν

Ελλάδα (Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά, Μελιδώνη 1, Ψούνη, Λιόση 1, Αβραμίδου, Ασημάκη 3, Ρουμπέση 3, Γερόλυμου, Μανωλιουδάκη 1, Αντωνάκου, Λαρά, Γούλα