Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Θρακιώτικες επιτυχίες στο Πανελλήνιο Στίβου Ανδρών Γυναικών

Πρωτιά για τον κομοτηναίο άλτη Κώστα Μπανιώτη αλλά και διακρίσεις από λιγότερο γνωστούς αθλητές της περιοχής μας
ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Πολύ καλές επιδόσεις σημείωσαν οι Θρακιώτες και οι Θρακιώτισσες που συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου. Συγκεκριμένα, στο άλμα εις ύψος , ο Κώστας Μπανιώτης της Ολυμπιάδας Κομοτηνής , μπορεί να αναδείχθηκε πρώτος , ωστόσο δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τα 2.28 και συμβιβάστηκε με τα 2.20.Η Αντωνία Καλαφατζή του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, έδειξε ακόμα μια φορά πως αυτό είναι το καλοκαίρι της , καθώς έσπασε το ατομικό της ρεκόρ , δείχνοντας πως το μέλλον της ανήκει. Η νεαρή Αντωνία πέρασε τον πήχη στα 3.90 , σπάζοντας για ακόμα μια φορά το ατομικό της ρεκόρ! Στα 400 μέτρα γυναικών, η Έφη Γαβαλά της Ολυμπιάδας πραγματοποίησε πολύ καλή κούρσα και κατετάγη πέμπτη στον τελικό με επίδοση 55.84¨ ενώ πρώτη ήταν η Αγνή Δερβένη με 52.47¨, σπάζοντας το ατομικό της ρεκόρ. Αξίζει να σημειωθεί, ΄ότι η Γαβαλά κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων, που διεξάγεται παράλληλα και μετράνε οι επιδόσεις στους κανονικούς αγώνες.


Σε γενικές γραμμές , αρκετές ήταν οι καλές επιδόσεις κατά την πρώτη ημέρα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Στίβου στο ΟΑΚΑ, με αρκετούς αθλητές να βελτιώνουν την ατομική τους επίδοση. Από τις σημερινές επιδόσεις ξεχώρισε το Πανελλήνιο ρεκόρ της Νικόλ Κυριακοπούλου στο Άλμα επί κοντώ στα 4.70 ( είχε προηγηθεί το 4.62), που πανηγυρίστηκε έξαλλα από την αθλήτρια.

Στα υπόλοιπα αθλήματα, ο Κώστας Δουβαλίδης επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά την κυριαρχία του εντός των συνόρων στα 110μ με εμπόδια με χρόνο 13.61¨ ενώ στα 100μ με εμπόδια στις γυναίκες η Ολυμπία Πετσούδη κατέκτησε την πρώτη θέση με χρόνο 13.62΄΄. . Στο τριπλούν , ο Λαγός της ΑΕΚ κατέκτησε την πρώτη θέση με άλμα στα 16.31. Στην σφαιροβολία ανδρών , την πρώτη θέση πήρε ο Σταματόγιαννης με βολή στα 19.90 ενώ στη Σφαιροβολία γυναικών η Παπαγεωργίου πήρε την πρώτη θέση με 70.54 , πιάνοντας παράλληλα το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Νταεγού. Στον τελικό των 100 μέτρων γυναικών την πρώτη θέση κατέκτησε η Γωγώ Κοκλώνη με 11.62΄΄ Στο συγκεκριμένο αγώνισμα η Σοφία Κήτα της Ολυμπιάδας τερμάτισε έκτη με χρόνο 12.68¨. . Ο Λυκούργος Τσάκωνας πραγματοποίησε φοβερή κούρσα στα 100 μ , αν και δεν είναι κατοστάρης, και κατέκτησε την πρώτη θέση με 10.36, βελτιώνοντας το ατομικό του ρεκόρ. Ο Δημήτρης Γράβαλος αναδείχθηκε πρώτος στα 400 μέτρα ανδρών με χρόνο 46.77¨. Στο μήκος γυναικών, η Παπαχρήστου βγήκε πρώτη με 6.50 ενώ η Ειρήνη Κοκκιναρίου τερμάτισε πρώτη στα 3.000 μ. στιπλ γυναικών με 9.55.58. Στον ακοντισμό ανδρών τέλος, ο Φιλιππίδης με βολή στα 80.01 νίκησε στα σημεία τον Λεμπέση,παίρνοντας την πρώτη θέση.


Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/