Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Εκ του...σπαθιού ορμώμενοι κατέλαβαν το δημόσιο ταμείο οι ταξιτζήδες της Κομοτηνής

Οι ιδιοκτήτες ταξί ποντάρουν στο κομφούζιο του τουρισμού για να ικανοποιηθούν αιτήματά τους και συνεχίζουν απτόητοι τις κινητοποιήσεις τους και στην Θράκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Την αντίδραση υπαλλήλων και πολιτών προκάλεσαν και εισέπραξαν οι ιδιοκτήτες ταξί της Κομοτηνής, οι οποίοι χθες λίγο μετά τις 11 το πρωί προέβησαν σε κατάληψη του δημόσιου ταμείου στην υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών στην πρώην Νομαρχία Ροδόπης. Η κατάληψη διήρκησε περίπου μία ώρα και έγινε σε ώρες αιχμής, καθώς διανύουμε τις τελευταίες ημέρες του μήνα και οι υποχρεώσεις εκ μέρους της υπηρεσίας είναι πολλές, όπως αντίστοιχα πολλές είναι οι οικονομικής φύσης εργασίες, που πρέπει να διεκπεραιώσουν συμπολίτες μας.

Δοκιμάζουν την υπομονή των συμπολιτών τους
Ο πρόεδρος του σωματείου ταξί Ν. Ροδόπης Νίκος Αδρασκέλας, ζήτησε από τον κόσμο να κάνει λίγη υπομονή. «Ήρθαμε στις 10:45 και στις 12:00 τελειώνει η συμβολική κατάληψη. Δεν δημιουργήθηκε πρόβλημα. Όσοι συμπολίτες μας είχαν κομμένα παράβολα ή ήταν μέσα για να διεκπεραιώσουν την υπόθεση τους και εξυπηρετήθηκαν», υποστήριξε ο πρόεδρος του σωματείου τους, ενώ για τους υπόλοιπους συνέστησε...υπομονή: «Οι υπόλοιποι κάνουν υπομονή, καθώς στις 12 ξεκινάει κανονικά τη δουλειά του το δημόσιο ταμείο. Μέχρι τις 13:30 πιστεύω ότι όλοι θα εξυπηρετηθούν, δεν έχει πολύ κόσμο».
«Ο υπουργός να απαντήσει εγγράφως»

Οι ταξιτζήδες από το χώρο της πρώην Νομαρχίας διεμήνυσαν πως δεν θα σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους, αν δεν ικανοποιηθούν από τον κ. Ραγκούση τα αιτήματά τους. Μάλιστα φώναξαν συνθήματα με αποδέκτη τον ίδιον τον υπουργό «Ραγκούση να παραιτηθείς και να κάνει αίτηση να γίνεις ταξιτζής». «Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις για να δείξουμε ότι είμαστε εδώ, ότι ο κλάδος μας είναι ζωντανός, ότι δεν έχουμε πάρει κάτι για να χαλαρώσουμε ή να υποχωρήσουμε», τόνισε κ. Αδρασκέλας και συνέχισε καλώντας τον υπουργό Μεταφορών να προβεί σε έγγραφη ικανοποίηση των αξιώσεών τους: «Περιμένουμε μία γραπτή ειδοποίηση από τον υπουργό για αυτά που του ζητάμε. Θέλουμε απελευθέρωση με ευρωπαϊκούς κανόνες για να λεγόμαστε Ευρώπη και πολιτισμένη χώρα. Δεν μπορεί τα ταξί από 35.000, να γίνουν αύριο 135.000. Αυτά δεν γίνονται πουθενά».

Μοχλός πίεσης το πλήγμα στον τουρισμό

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός ουσιαστικά παρείχε στήριξη στον κ. Ραγκούση και στις επιλογές του, είπε πως «άλλοι το πήραν σαν στήριξη, άλλοι το πήραν σαν μια κουβέντα «τελειώνετε», όπως θέλει το παίρνει ο καθένας», και εκτίμησε εμμέσως πλην σαφώς, πως εξ αιτίας των προβλημάτων που προκαλούνται κυρίως στον τουρισμό, δεν θα αργήσει η στιγμή που ο υπουργός θα αναγκαστεί να συναντηθεί με τους συνδικαλιστές «για να μπουν κάποια πράγματα στη σωστή βάση». Χαρακτηριστικά, προέβλεψε, «άνθρωποι της ομοσπονδία μας αυτές τις 12-13 μέρες δεν έχουν κοιμηθεί ούτε 2 ώρες. Συνεχώς είναι κοντά στα κέντρα των αποφάσεων, ενοχλούν καθημερινά. Πιστεύω ότι μια συνάντηση με τον υπουργό είναι θέμα ωρών, όχι ημερών, για να βγούμε από αυτό το αδιέξοδο, γιατί μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού τα πάντα νεκρώσανε και δίνουμε κακό παράδειγμα στο εξωτερικό και θα χάσουμε και πολλούς επισκέπτες».

Στο μεταξύ ψυχραιμία και νηφαλιότητα ζήτησε με δήλωση του ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί υπογραμμίζοντας ότι η κατάσταση η οποία διαμορφώθηκε στο λιμάνι σήμερα το πρωί είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για τον τουρισμό. «Από τον τουρισμό ζει κάθε ελληνική οικογένεια και νομίζω ότι είναι ο χώρος τον οποίο πρέπει όλοι να προστατεύσουμε. Δεν είναι ώρα να γίνει ο τουρισμός “πεδίο μαχών” και για να προστατεύσουμε αυτό το οποίο έχουμε πρέπει να δουλέψουμε όλοι συλλογικά», τονίζει ο υπουργός.

Εκ του...σπαθιού ορμώμενοι

Για το μέλλον των κινητοποιήσεων σε τοπικό επίπεδο, ο πρόεδρος του σωματείου ταξί Ν. Ροδόπης είπε: «Βάση μας είναι το σπαθί. Εκεί κάνουμε όλη την ημέρα τις συγκεντρώσεις μας με τραγούδια και συνθήματα και κάποιες ώρες κατά τις οποίες οι υπηρεσίες είναι ανοιχτές, θα κάνουμε συμβολικές καταλήψεις, προσέχοντας πάντα να μην ερχόμαστε σε σύγκρουση με τους συμπολίτες μας».

Σειρά κρίσιμων συναντήσεων του Γ. Ραγκούση

Στο μεταξύ, σήμερα, ο υπουργός υποδομών μεταφορών και δικτύων Γ. Ραγκούσης, συναντάται με το προεδρείο του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί και Αγοραίων, με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ), και με το Σωματείο των Οδηγών Ταξί. Παράλληλα, την προσεχή Τρίτη 2 Αυγούστου, ο κ. Ραγκούσης θα ενημερώσει σχετικώς την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ενώ σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, το αναλυτικό σχέδιό του για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ιδιοκτητών ταξί, ο υπουργός θα το παρουσιάσει στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Πηγή:  http://www.xronos.gr/