Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2011

Oταν ο Πεταλωτής συνάντησε τον Κουφοντίνα (ναι, ναι, της 17 Νοέμβρη)

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΣ;

ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΥΨΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ,
ΤΙ ΡΩΤΗΣΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ,
ΤΙ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΤΗΣ 17Ν;


Τυχαία συνάντηση με τον Δημήτρη Κουφοντίνα είχε το απόγευμα της Πέμπτης ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος επισκέφθηκε την πτέρυγα των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού.

Στη συγκεκριμένη πτέρυγα, γίνονται επισκευές και γκρεμίσματα, ενώ σε κοντινή απόσταση κρατούνται οι καταδικασμένοι από το 2003 για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη.

Σύμφωνα με "Το Βήμα", ο υφυπουργός θέλησε να ενημερωθεί για τις συνθήκες κράτησής τους και είχε σύντομη συνομιλία με τον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη δράση της οργάνωσης.

Πηγές τις κυβέρνησης διαβεβαιώνουν ότι προς το παρόν δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στις συνθήκες κράτησης, εκτός αν υλοποιηθεί η μεταφορά των γυναικείων φυλακών. Επίσης, δεν εξετάζεται η περίπτωση χορήγησης αδειών.

Όπως αναφέρει "Το Βήμα", που επικαλείται πηγές του υπουργείου, η συνάντηση ήταν τυχαία και δεν έγινε επιλογή του Κουφοντίνα.


Απομάκρυνση των φυλακών στο μέλλον

Ο κ. Πεταλωτής νωρίτερα είχε συναντηθεί με τον Δήμαρχο Κορυδαλλού Σταύρο Κασιμάτη, με τον οποίο συζήτησε την πιθανότητα απομάκρυνσης των φυλακών από την περιοχή.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για το σχέδιο διαμόρφωσης της έκτασης που θα αποδοθεί στο Δήμο Κορυδαλλού, μετά την ολοκλήρωση της κατεδάφισης και της δεύτερης πτέρυγας των γυναικείων φυλακών.

Ο κ.Πεταλωτής, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τους ρυθμούς εξέλιξης του έργου, που αποτελεί και προσωπική δέσμευση και επιθυμία του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ενώ χαρακτήρισε το συγκεκριμένο έργο "μέγιστο θέμα ηθικής τάξης" που ανατρέπει παγιωμένες αντιλήψεις και καταστάσεις στην περιοχή.

Παράλληλα, ο Πεταλωτής ο οποίος συνοδευόταν από τον ειδικό γραμματέα σωφρονιστικής πολιτικής, Μαρίνο Σκανδάμη, επισήμανε ότι, απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοσχερή απομάκρυνση των φυλακών από τον Κορυδαλλό, είναι η δημιουργία νέων καταστημάτων κράτησης, στο πλαίσιο της νέας σωφρονιστικής πολιτικής της Κυβέρνησης.

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε το έργο ιδιαίτερα σημαντικό, το οποίο προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς, μέσα από την θεσμοθέτηση, για πρώτη φορά, ειδικού χωροταξικού σχεδίου για όλη τη χώρα.

Από την πλευρά του ο κ.Κασιμάτης χαρακτήρισε σημαντικό βήμα την κατεδάφιση, για πρώτη φορά, ενεργού τμήματος των φυλακών, οι οποίες βρίσκονται σε απόσταση "αναπνοής" από το κέντρο της πόλης, δίπλα από έντεκα σχολεία, δυο βρεφονηπιακούς σταθμούς καθώς και το Αθλητικό Κέντρο της πόλης.

.