Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Σύννεφα πάνω από την Αναπτυξιακή Ξάνθης - Δυσκολεύει η διάσωση

Ποια είναι η ανατροπή των δεδομένων που άλλαξε ριζικά την αρχικά εκφρασθείσα αισιοδοξία;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ


Tα σύννεφα έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους πάνω από την Αναπτυξιακή Ξάνθης τις τελευταίες μέρες.

Παρότι οι πληροφορίες της προηγούμενης εβδομάδας (και οι αναφορές πολιτικών παραγόντων) έκαναν λόγο για σοβαρό ενδεχόμενο διάσωσης της εταιρίας λόγω της αδυναμίας ίδρυσης νέας εταιρίας OTA, τις τελευταίες μέρες οι πιθανότητες να διατηρηθεί σε λειτουργία η εταιρία έχουν και πάλι μειωθεί δραματικά.

Η αρχική αισιοδοξία πήγαζε από το γεγονός ότι το νομικό πλαίσιο και οι σχετικές εισηγήσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης έκαναν λόγο για αναγκαστική διατήρηση της εταιρίας, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε οι ΟΤΑ της περιοχής να απευθύνονται σε Αναπτυξιακές γειτονικών νομών.


Ανατροπή δεδομένων

Όμως τις τελευταίες μέρες, οι πληροφορίες του XanthiPress.gr αναφέρουν ότι, υπάρχει ανατροπή των δεδομένων. Οι συζητήσεις φαίνεται να δείχνουν πως οι προθέσεις των αυτοδιοικητικών παραγόντων της περιοχής δεν είναι ομόθυμες, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την απαραίτητη «ένεση» κεφαλαίων που απαιτείται για να μείνει εν ζωή η εταιρία.

Το Πρωτοδικείο, για την ώρα αποτελεί απλώς παράταση ζωής και χρήσιμο χρόνο για διαβούλευση, όμως το μέλλον της εταιρίας δεν εμφανίζεται, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, ρόδινο και γεμίζει ανασφάλεια τους εργαζόμενους. Περισσότερα στοιχεία δεν είναι γνωστά και το πολιτικό κόστος, φαίνεται ότι στην παρούσα δύσκολη οικονομική κατάσταση, δεν αγγίζει ιδιαίτερα τους πολιτικούς που αποφασίζουν αν και σε άλλες περιπτώσεις το έχουν λάβει υπόψη τους
 
 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/