Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Ντοκουμέντο: το τραπέζωμα του Πάγκαλου στους Μουσουλμάνους

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΜΑΘΕΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ

ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΓΕΥΜΑ


Έμαθε φαίνεται ότι θα τους αφήσουν νηστικούς στην ΔΕΘ, μετά την γνωστή απόφαση των εστιατόρων της συμπρωτεύουσας να κλείσουν τα καταστήματά τους το Σάββατο, οπότε είπε να... αναπληρώσει το κενό. Ο λόγος για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης (και γνωστό... καλοφαγά) Θεόδωρο Πάγκαλο, ο οποίος παρέθεσε χθες το μεσημέρι ένα ξεχωριστό από κάθε άποψη γεύμα, όχι όμως όπου κι όπου αλλά στο... ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.


Αποδέκτες της πρόσκλησης του αντιπροέδρου ήταν οι δύο μειονοτικοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν (Ροδόπης) και Τσετίν Μάντατζη (Ξάνθης) καθώς και οι τρεις μειονοτικοί δήμαρχοι της Θράκης Ιμπραήμ Σερήφ (Αρριανών Ροδόπης), Ισμέτ Καδή (Ιάσμου Ροδόπης) και Μουσταφά Τσουκάλ (Μύκης Ξάνθης). Αφορμή για αυτήν την ξεχωριστή πρόσκληση ήταν το τέλος της νηστείας του Ραμαζανιού, το οποίο μάλλον ο κ. Πάγκαλος θεώρησε ευκαιρία για ένα «to know us better» με τους μουσουλμάνους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο γεύμα παρακάθισε και η Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου καθώς και ο (καθ’ ύλην αρμόδιος από την πλευρά της κυβέρνησης για τα μειονοτικά θέματα) Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γεώργιος Καλαντζής, που στο παρελθόν διετέλεσε διευθυντής στο γραφείο του κ. Πάγκαλου. Η συνάντηση είχε οριστεί στη διάρκεια του Ραμαζανιού, αλλά λόγω φόρτου εργασίας του αντιπροέδρου αναβλήθηκε και έλαβε χώρα την Τετάρτη.

Όπως αναφέρουν τα παριστάμενα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας, το γεύμα πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό και φιλικό κλίμα, ενώ σχολιάστηκε το γεγονός ότι συνέπεσε με την ημέρα που λίγα μέτρα πιο μακριά, στο Κοινοβούλιο, ψηφίζονταν το νομοσχέδιο για την κατασκευή τεμένους στην Αθήνα. Στην συζήτηση αποφεύχθηκαν αναφορές στην τρέχουσα πολιτική και οικονομική επικαιρότητα. Οσο για το μενού; Γκουρμέ, στα κυβικά της Μεγ. Βρετανίας, με φρέσκα ψάρια στις πιατέλες και πολλές σαλάτες αφού το χοιρινό έτσι κι αλλιώς απαγορεύεται...


Πηγή:  http://www.star.gr/