Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Απεργίες σε εφορίες και τελωνεία από βδομάδα

Θα μπλοκαριστούν τα έσοδα του κράτους

Κίνδυνος να παραλύσουν τα σύνορα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Μεγάλος κίνδυνος υπάρχει να παραλύσουν από βδομάδα οι εφορίες και τα τελωνεία της χώρας, μπλοκάροντας μεταξύ άλλων τον κρίσιμο τομέα των εσόδων σε αυτήν την δύσκολη χρονική συγκυρία. Οι ομοσπονδίες και τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων έλαβαν την καταρχήν απόφαση για να σχεδιάσουν δυναμικές κινητοποιήσεις την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη.


Οι συνδικαλιστές διαμαρτύρονται ότι η κυβέρνηση αθέτησε την υπόσχεση της για την εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς στο ενιαίο μισθολόγιο, καθώς σύμφωνα με όσα ανακοινώσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, το νέο μισθολόγιο θα εφαρμοστεί χωρίς να διατηρηθούν τα επιδόματα στους παλιούς υπαλλήλους.

Αν αυτό ισχύσει, τότε τίθενται σε κίνδυνο το ΔΙΒΕΤ και το ΔΕΤΕ, που παίρνουν αντίστοιχα οι εφοριακοί και τελωνιακοί και πολλές φόρες αντιστοιχούν έως και το 30% του βασικού μισθού. Κατά συνέπεια, αποφασίστηκε καταρχήν διήμερη απεργία την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, ενώ μετά η Ομοσπονδία θα εξετάσει τις νέες μορφές κινητοποιήσεων που αναμένεται να αποφασιστούν...