Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Μαθήματα τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα λόγω καταλήψεων

Εντολή να… αναπληρωθούν οι ώρες ζήτησε με εγκύκλιο που απέστειλε στους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης το υπουργείο Παιδείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΖΗΤΑΕΙ



Εντολή να… αναπληρωθούν οι ώρες που χάνονται από τις καταλήψεις ζήτησε με εγκύκλιο που απέστειλε στους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης το υπουργείο Παιδείας.


Σύμφωνα με την εγκύκλιο, κάθε σχολείο πρέπει να βγάλει πρόγραμμα για το πώς θα αναπληρώσει τα μαθήματα (Σαββατοκύριακα, επιπλέον ώρες το απόγευμα κ.λ.π.), αλλιώς θα παραταθεί το σχολικό έτος.

Στην υπουργική απόφαση τονίζεται ότι τα μαθήματα θα αναπληρωθούν οπωσδήποτε!

Πάντως, το φαινόμενο των καταλήψεων στα σχολεία είναι σε έξαρση, με τους μαθητές να δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Εν τω μεταξύ, εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα σε όλα τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη έδωσε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντες.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, θα ερευνηθεί εάν διαπράττονται αδικήματα διατάραξης κοινής ειρήνης, απρόκλητης φθοράς και κλοπής και εάν διαπράττεται σε περιπτώσεις παρατεταμένης εγκληματικής συμπεριφοράς από νέους το αδίκημα της παραμέλησης ανηλίκου από τους γονείς τους.

.