Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Χωρίς ταξί και σήμερα στην Θράκη και τη λοιπή χώρα

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αυτοκινητιστές


ΠΟΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ;


Απεργούν για δεύτερη ημέρα οι ιδιοκτήτες ταξί, διαμαρτυρόμενοι για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, ενώ κανονικά θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα, μετά την πολυήμερη ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.

Οι αυτοκινητιστές δίνουν ραντεβού στις 17.00 έξω από τα γραφεία του ΣΑΤΑ, από όπου θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή.

Την Τετάρτη εκπρόσωποι των ιδιοκτητών ταξί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μεταφορών, ενώ είχαν και συνάντηση με τον γ.γ. του υπουργείου Αριστείδη Μπουρδαρά.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος δήλωσε ότι οι κόκκινες γραμμές παραμένουν. Εξέφρασε για μια ακόμη φορά την αντίθεση του κλάδου στο επίμαχο σχέδιο νόμου, επισημαίνοντας μάλιστα ότι αυτό θα χρειαστεί να περάσει «πάνω από τα πτώματά τους».

Επιπλέον, χαρακτήρισε έκπληξη το γεγονός ότι οι αυτοκινητιστές έγιναν δεκτοί από αξιωματούχο του υπουργείου και εξέφρασε την ελπίδα ο κ. Ραγκούσης να συζητήσει μαζί τους από την αρχή.

Οπως είπε, ο κ. Μπουρδάρας τους διαβεβαίωσε ότι θα συνεχιστεί ο διάλογος με την πολιτική ηγεσία. «Ελπίζουμε να λένε αλήθεια αυτή τη φορά», ανέφερε χαρακτηριστικά και επανέλαβε ότι οι ιδιοκτήτες ταξί είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι τελικής πτώσης για να ανατρέψουν αυτήν την πολιτική, η οποία οδηγεί σε αφανισμό το επάγγελμά τους και χιλιάδες οικογένειες.

Ανακοίνωσε ακόμη ότι η Ομοσπονδία τους θα επιχειρήσει να έλθει σε επαφή με άλλες επαγγελματικές ομάδες, όπως δικηγόροι, φαρμακοποιοί, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι και άλλοι, που θίγονται από την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, ώστε να δημιουργήσουν ένα αρραγές και ισχυρό μέτωπο, για «ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής ή και αυτής της κυβέρνησης».

.