Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Η ομιλία της Φωτεινής Πιπιλή στην Βουλή για τον Έβρο και την λαθρομετανάστευση

ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΧΘΕΣ ΑΠΟ
ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
Η ΓΝΩΣΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ



ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ

ΙΓ’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΣΥΝΟΔΟΣ Β’
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΗ’
Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011




ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΙΠΙΛΗ: […]


Να σας πω και κάτι με την ευκαιρία για να το ακούσει ο κόσμος μέσω της Βουλής. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γεώργιος Παπανικολάου –δεν αφορά εσάς, αλλά επειδή είστε μέλος της Κυβέρνησης καλό είναι να το γνωρίζετε και να το κινήσετε- ρώτησε την αρμόδια Επίτροπο Μεταναστευτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την κυρία Μάλστρομ, αναφορικά με την κατασκευή των πέντε απαραίτητων επιτέλους κέντρων υποδοχής λαθρομεταναστών σε διάφορες περιοχές που θα κριθούν και στο μέλλον.

Η κα Μάλστρομ, όταν γινόμαστε «ρόμπα» πανευρωπαϊκά και παγκοσμίως για τις όντως απαράδεκτες συνθήκες κράτησης των λαθρομεταναστών, απάντησε στον Ευρωβουλευτή κ. Παπανικολάου «εμείς αυτήν την πολιτική τη στηρίζουμε τρελά και οικονομικά». Δήλωσε, μάλιστα, επισήμως ότι ουδέποτε το ελληνικό δημόσιο μέσω της Κυβέρνησης και δη ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Παπουτσής ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση τη χρηματοδότηση που υπάρχει ζεστή, προκειμένου να έχουμε αξιοπρεπή κέντρα και, εν συνεχεία, να δει η πολιτεία τι θα τους κάνει.

Σήμερα, η Εφημερίδα ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ γράφει το πρωτάκουστο ότι στο φυλάκιο υποδοχής στο Τυχερό του Έβρου –έχω πάει κιόλας στην περιοχή και μπορώ να έχω εικόνα- δεν υπάρχουν τουαλέτες και το αποτέλεσμα είναι να κινδυνεύει η δημόσια υγεία των ίδιων των εργαζομένων συνοριοφυλάκων, των κατοίκων του Τυχερού και της ευρύτερης περιοχής και των ίδιων, βεβαίως, των λαθρομεταναστών που είναι και φορείς, φταίνε-δεν φταίνε, ασθενειών.

(Στο σημείο αυτό κτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας της κυρίας Βουλευτού)

Επομένως, έκανα αυτή τη σύνδεση, για να σας πω ότι είναι τόσο σοβαρό το θέμα της νόμιμης μετανάστευσης που πρέπει με κάθε τρόπο να τη στηρίξουμε και είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης που μας πνίγει όλους, που δεν επιτρέπεται ο κ. Σπυρόπουλος, ο Διοικητής του ΙΚΑ, μ’ αυτά τα προκλητικά που είπε και έκαναν περίγελο την Ελλάδα, την Κυβέρνηση και όλο το πολιτικό σύστημα, να είναι ακόμα στη θέση του!


.