Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

H ανακοίνωση της αστυνομίας για την απόδραση στις Φέρες

Λαθροδιακινητής απέδρασε μετά τη σύλληψη του απέδρασε και συνελήφθη εκ νέου λίγες ώρες αργότερα

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Συνελήφθη την Τετάρτη το πρωί, σε αγροτική περιοχή της Γεμιστής Έβρου, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης, ένας 33χρονος αλλοδαπός διακινητής, υπήκοοι Ιράκ, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας, οκτώ λαθρομετανάστες, υπηκόους Ιράκ.

Ειδικότερα, το βράδυ της Τρίτης (6-9-2011), η Eιδική Oμάδα Δίωξης Λαθρομεταναστών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, εντόπισε, στην παρέβρια περιοχή της Γεμιστής Έβρου, μια ομάδα δώδεκα λαθρομεταναστών, η οποία τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (7-9-2011) κατέληξε σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη, στην αγροτική περιοχή της Γεμιστής Έβρου.

Το πρωί της ίδιας ημέρας (7-9-2011), προσέγγισε την εγκαταλελειμμένη αποθήκη ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 33χρονο διακινητή, στο οποίο επιβιβάστηκαν οκτώ λαθρομετανάστες και αναχώρησε με κατεύθυνση την Εγνατία Οδό.

Στη συνέχεια, το παραπάνω όχημα ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς και ο 33χρονος διακινητής προσπάθησε να διαφύγει της σύλληψης, πλην όμως δεν τα κατάφερε και συνελήφθη. Επίσης συνελήφθησαν και οι υπόλοιποι τέσσερις λαθρομετανάστες, υπήκοοι Ιράν, οι οποίοι παρέμειναν στην εγκαταλελειμμένη αποθήκη.

Μετά τη σύλληψη του ο 33χρονος οδηγήθηκε στο Τμήμα Συνοριακής Φερών. Εκεί ενώ ήταν δεσμευμένος με χειροπέδα σε κιγκλίδωμα έκτος των κρατητηρίων, εν αναμονή διερμηνέα για την λήψη των στοιχείων του, με άγνωστο μέχρι στιγμής τρόπο, απελευθερώθηκε από την χειροπέδα, πέρασε πάνω από το κιγκλίδωμα και τράπηκε σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Υπήρξε άμεση κινητοποίηση όλων των αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης και του Αστυνομικού Τμήματος Φερών και το απόγευμα της ίδιας ημέρας (7-9-2011), εντόπισαν τον 33χρονο στο ρέμα «Τσάι» των Φερών και στην προσπάθεια τους να τον συνέλαβαν, αυτός αντιστάθηκε πλην όμως συνελήφθη.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι για το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, έχει δηλωθεί κλοπή στο Τμήμα Ασφάλειας Κορωπίου Αττικής.

Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε.

Σε βάρος του 33χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόδραση, αντίσταση και παράβαση του Νόμου περί Αλλοδαπών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης.

.